Geen vraag te gek
088 973 06 00

Nieuwe legvoorschriften parket in 2020

Dit jaar nog komen er voor de (parket)vloerenbranche nieuwe legvoorschriften. Met deze vernieuwing moet de branche voorzien worden van de nieuwste technische inzichten voor het leggen van houten-, kurken-, laminaat-, en PVC-vloeren en het bekleden van trappen. Dit is je kans om mee te denken over de inhoud van de legvoorschriften.

Meedenken

INretail heeft de handen ineengeslagen met de VLOK Vakgroep Parket, Parket Alliance en Platform Parketbranche om dit te realiseren. De komende periode staat in het teken van inventariseren waarbij ondernemers en vakmensen in de branche suggesties kunnen aandragen voor de nieuwe voorschriften. Op www.legvoorschriften.nl kan jij als vakman, tot 29 maart 2020, input aanleveren in de vorm van verbeteringen of aanvullingen. Daarnaast vind je hier alle informatie over de huidige legvoorschriften. 

Ik wil meedenken!

Proces

Iedereen die een reactie instuurt via de website krijgt een persoonlijke reactie over het vervolg. Vanaf april gaat een werkgroep van deskundigen zich buigen over alle geleverde input en worden de legvoorschriften 2020 opgesteld. Tijdens de Interieur Collectie Dagen, van 13 – 15 september, worden deze gepresenteerd.

Draagvlak

De huidige, derde editie van de legvoorschriften Parket komen uit 2012 en zijn tot stand gekomen onder toezicht van het toenmalige Hoofdbedrijfschap Ambachten. Door het verdwijnen van het Hoofdbedrijfschap Ambachten moest op een nieuwe manier breed draagvlak voor de nieuwe legvoorschriften gevonden worden. Deze is er nu in de vorm van de projectgroep legvoorschriften 2020, waarin INretail, VLOK Vakgroep Parket, Parket Alliance en Platform Parketbranche deelnemen. Zo zijn alle, van belang zijnde, brancheorganisaties vertegenwoordigd.

Delen