Geen vraag te gek
088 973 06 00

Nieuws van de Interieurvakman

Sinds een jaar is INretail zeer actief met het zoeken naar oplossingen om nieuwe vakmensen voor de woonbranche aan te trekken.

Hiervoor is o.a. de nieuwe naam Interieurvakman (m/v) en een speciale website ontwikkeld: www.interieur-vakman.nl.

Komende activiteiten

De komende maanden worden er weer volop activiteiten ontwikkeld om dit doel te bereiken. Zo zal er in het najaar een grote stand aanwezig zijn op de 4 grote studiebeurzen in Nederland. Dé mogelijkheid voor vmbo’ers om kennis te maken met studie- en werkmogelijkheden. Dit krijgt uiteraard een vervolg met een herkenbare aanwezigheid op de Open Dagen van de ROC’s, waar opleidingen worden aangeboden.

En natuurlijk zijn we ook aanwezig bij het NK Woningstofferen, waar INretail betrokken is bij de organisatie. Op de beurs zelf kun je meer informatie krijgen over dit project, jezelf aanmelden als leerbedrijf of op een andere wijze in gesprek raken met de aanwezige specialisten. De stand van Interieurvakman staat bij de NK Woningstofferen.

Kansen voor nieuwe vakmensen

En natuurlijk zijn we niet alleen op zoek naar woningstoffeerders. Ook parketteurs, meubelstoffeerders, meubelmonteurs, keukenmonteurs e.d. worden gezocht. Voor keukenmonteurs is er nu ook een BBL-opleiding beschikbaar op het ROC. Op dit ogenblik nog op één school, maar in een overleg met branchepartijen heeft INretail afgesproken om actief te gaan werken aan het aanbieden van deze opleiding op meer scholen. Ook dat biedt weer kansen voor nieuwe vakmensen in de branche!

Samen sterk

Onlangs heeft er een gesprek plaatsgevonden met een aantal grote leveranciers uit de woonbranche over dit project. Zij reageerden zeer positief op dit initiatief en zijn allemaal bereid om mee te helpen bij het zoeken en opleiden van nieuwe vakmensen. Heel belangrijk, want 'samen zijn we sterk' is het motto van deze campagne.

Kijk voor alle informatie over dit project hier.

Wil je meer weten of je aanmelden als leerbedrijf ? Stuur een mail naar vacatures@interieur-vakman.nl, je krijgt dan een gericht advies hoe hiermee om te gaan.

Delen