Geen vraag te gek
088 973 06 00

Open kaart

De juiste voorraad op het juiste moment op de juiste plek. Dáár draait het om bij ondernemen. Wie dat weet te realiseren is spekkoper. Was het leven als schoenretailer maar zo simpel!

Utopie

Dat je zó kunt inkopen dat je op elk moment de juiste modellen in precies de goede hoeveelheid in huis hebt is een utopie. Toch móet inkopen als je het mij vraagt slimmer kunnen, vooral in deze moeilijke tijd. Hoe? Door de kaarten juist níet tegen de borst te houden!

Boerenslimheid

In de wetenschap dat retailers en leveranciers in hetzelfde schuitje zitten en dat beide partijen met even grote onzekerheden worden geconfronteerd, is het meer dan ooit noodzakelijk om op slimme wijze samen te werken. Daar passen mijns inziens onduidelijkheid en boerenslimheid ten opzichte van elkaar niet bij. Juist nu is het zaak om open kaart te spelen. Ik geef je op een briefje dat het ‘ieder voor zich’ principe niet gaat werken.

Gelijkheid

Realiseer je dat retailers en leveranciers elkaar juist nu gruwelijk hard nodig hebben. Met slim samenwerken bedoel ik dat je bij de inkoop open kaart speelt met de leveranciers die je werkelijk vertrouwt. Zo kan regelmatig open overleg, wekelijks of misschien wel dagelijks, resulteren in een situatie waarin beide partijen op basis van gelijkheid profiteren.

Toekomst

Je zult zien dat door in deze moeilijke periode te gaan voor een open communicatie met leveranciers die er voor jou echt toe doen, je de basis legt voor een betere samenwerking in de toekomst. Daar kan geen NOW-regeling tegenop. Want, geloof me, zoals het er nu uitziet zijn we nog lang niet af van de impact die het virus op de samenleving en de economie heeft, met alle onzekerheid als gevolg. Echt partnerschap is geen luxe, maar pure noodzaak!

Delen