Geen vraag te gek
088 973 06 00

Oproep: ‘Houd retail overeind’ 

INretail roept ook gemeenten en provincies op om winkelondernemers te helpen overleven. De retail non-food staat voor de enorme uitdaging met gesloten winkels te ondernemen tijdens de coronacrisis. En het einde van de lockdown is nog niet in zicht. Omzetdalingen van gemiddeld 60% oplopend tot zelfs 95% zijn het gevolg. 

Met veel creativiteit worden alternatieve digitale verkoopmethoden ingezet, maar de meerderheid van de leden behaalt daarmee nauwelijks tien procent van de wekelijks benodigde omzet. Dat is niet vol te houden en vraagt op alle fronten om steun zolang we de gevolgen van de coronapandemie ondervinden. 

INretail constateert dat overheden actief meedenken en de positie van de retail probeert te stutten. Dat is ook keihard nodig om na deze periode consumenten te kunnen aantrekken met levendige en aantrekkelijke dorpen, wijken en stadscentra. Met het uitstellen van gemeentelijke belastingen, door tarieven niet te verhogen en flexibel mee te denken met verzoeken vanuit de retail, kan concrete hulp geboden worden. 

INretail heeft gemeenten en provincies in een brief gevraagd om steun vanwege het feit dat het huidige landelijke steun- en herstelpakket niet toereikend is voor ondernemers. In de brief worden de punten genoemd die gemeenten en provincies kunnen oppakken.

Bekijk hier de brief

Delen