Geen vraag te gek
088 973 06 00

Status NOW regeling Wonen

We hebben al vroegtijdig, toen de uitgangspunten van de NOW regeling bekend werden gesignaleerd dat de NOW regeling onvoldoende rekening houdt met de levertijden zoals die in de woonbranche gelden.

Daarvoor hebben we een lobby ingezet om twee maanden extra referte periode in de huidige regeling te realiseren (dus bijvoorbeeld ook juli, augustus en september). Zie ook dit persbericht.

De huidige NOW regeling

We zijn intussen weer wat verder in de tijd. Naast ons hebben veel andere organisaties die te maken hebben met verschuiving van omzet bij het kabinet aan de bel getrokken. Het kabinet streeft naar een simpele regeling die snel aangevraagd maar ook snel uitgevoerd kan worden. De huidige NOW regeling voldoet aan die regeling.

Een tweede NOW regeling

Hoe lijkt het nu zich te gaan ontwikkelen? Het kabinet zal in de komende week een tweede NOW regeling aankondigen. We zijn nog niet op de hoogte van alle details, maar zodra deze bekend zijn, informeren wij je. De deadline voor NOW 1 blijft staan op 31 mei.

Ons advies: als het mogelijk is wacht op de bekendmaking van de tweede NOW regeling, wij zorgen dat alle spelregels helder zijn en vraag dan direct NOW 1 en (indien nodig) NOW 2 aan. Meer informatie: neem met ons contact op.

Delen