Geen vraag te gek
088 973 06 00

Stop met zoeken!

Heb jij ‘m al gezien, de commercial van CBW-erkend? Hij passeert deze weken geregeld, in de reclameblokken op de publieke zenders. Een boost-campagne op NPO1, NPO2 en NPO3 om consumenten er opnieuw van te doordringen dat kopen bij een CBW-erkende retailer stukken slimmer is dan gokken met vertrouwen en geld op winkels die niet aangesloten zijn.

De commercial is vrij simpel, er zit geen woord Chinees bij. Dat juist vind ik zo goed. De boodschap is helder: je moet er toch niet aan denken dat de nieuwe bank of die mooie vloer waar je zolang voor gespaard hebt, wegens faillissement of andere redenen wordt geannuleerd? Dat je, nog los van je teleurstelling, ook nog eens je aanbetaling kwijt bent. Of, ook erg, dat de ondernemer niet thuis geeft als er van alles aan het product mankeert.

Paasbest interieur

De timing van de publiekscampagne is niet geheel toevallig, we zitten middenin de paasperiode. Dat is vanuit diepgewortelde tradities hier hét moment om eitjes te zoeken en op jacht te gaan naar nieuwe items voor het interieur. Logisch dus dat we consumenten juist nu attenderen op de waarde van dit label. Een label dat ze latent wel kennen, maar waar ze nog niet genoeg bij stilstaan of bewust mee omgaan.

Dat kan en moet beter, daar kunnen alle ondernemers zelf ook aan bijdragen. Zet bijvoorbeeld zelf een linkje op je website naar het filmpje. Zo maak je voor je klant meteen duidelijk dat jij in ieder geval CBW-erkend bent. Je klant ziet ook gelijk wat het inhoudt. 

Optimale vindbaarheid

Profiteren van CBW-erkend kun je als ondernemer trouwens nadrukkelijk nu de site www.cbw-erkend.nl een upgrade heeft gehad. Als zoekplatform voor consumenten die op zoek zijn naar een erkende woonwinkel, is hij fors verbeterd. En ja, iedereen staat er op, ook jij wordt gevonden! Nieuw is de mogelijkheid om een volledige gepersonaliseerde profielpagina op te stellen. Daarmee wordt jouw online zicht- en vindbaarheid nog beter. Het is hier tenslotte geen eitjes zoeken.

Mijn tip: zorg voor een helder en goed ingevuld profiel, waardoor optimale vindbaarheid ontstaat, de catch die je wenst! Als alle CBW-erkende collega’s er even werk van maken, biedt de site een perfect totaaloverzicht en profiteert de branche in totaliteit. Heb je hulp nodig bij het optimaliseren van je profielpagina? Bel mij of mail naar communicatie@inretail.nl. We helpen je graag verder!

Delen