Geen vraag te gek
088 973 06 00

Tandje bij

Ik zal de laatste zijn om te beweren dat het fijn is om voor de tweede maal in een gedeeltelijke lockdown te zitten. We hebben er nu eenmaal mee te dealen.

Optimaal benutten

Voor ondernemers in de retail is het zaak er ook nu weer het beste van te maken. Met name door alle ‘tools’ die retailers ten dienste staan optimaal te benutten.

Hogere conversie

Terwijl je in de winkel vooral druk bent om klanten naar binnen te halen, neemt de traffic door de gedeeltelijke lockdown zienderogen af. Je hebt je medewerkers extra getraind, de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen en bent begonnen met kopen op afspraak. De praktijk leert dat de extra aandacht die de consument hierdoor krijgt leidt tot een hogere conversie. Dat is natuurlijk mooi, maar het kan beter. Door de klanten die de winkel nu mijden op een andere manier te triggeren.

Onterechte koudwatervrees

Een tool waarmee we naar mijn mening nog best een tandje kunnen bijzetten zijn de sociale media. Nog steeds veel ondernemers hebben koudwatervrees als het gaat om het inzetten van online communicatiemiddelen. Onterecht, wat mij betreft, want als je ook online zichtbaar én vindbaar wil blijven in een tijd waarin het fysieke bezoek aan winkels minder vanzelfsprekend is, is het niet slim om de sociale media te negeren.

Instructiefilmpjes

De aanwezigheid van retailers op de sociale media blijft nu vooral beperkt tot het tonen van producten. Er zijn echter veel meer mogelijkheden om deze online gereedschappen in te zetten. Zo zorgt bijvoorbeeld het geven van aankoopadviezen en gebruikstips voor een welkome ‘product plus’. En wat te denken van instructiefilmpjes in samenwerking met een fitnesscoach of yogaleraar, waarmee je thuisblijvers op het juiste spoor zet om binnenshuis gezond te blijven?

Instagram cursus

Het is allemaal veel minder ingewikkeld dan je als ondernemer vaak denkt. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. Vaak zijn je medewerkers al bedreven in het gebruik van de sociale media. Zo geef je ze extra plezier en voldoening in hun werk. En heb je toch professionele hulp nodig, maak dan gebruik van de service die INretail je biedt. Zoals de online cursus ‘Instagram voor beginners’. Hier vind je daarover meer informatie.

Delen