Geen vraag te gek
088 973 06 00

Update project Interieurvakman M/V

Sinds 2019 zijn we actief met het project 'De interieurvakman m/v'. En niet zonder resultaat! Dit leerjaar volgen zo'n 120 leerlingen een opleiding tot interieurvakman (woningstoffeerder, meubelstoffeerder, keukenmonteur, parketteur of projectstoffeerder). Dat is een hele mooie groei ten opzicht van een paar jaar geleden. 

De toenemende schaarste aan goed opgeleide vakmensen maakte het noodzakelijk dat we met alle stakeholders in de branche (opleidingsinstituten, retailers, RSO’s, SBB en het UWV) en met subsidie vanuit het Sociaal Fonds samen aan de slag gingen met de uitdaging om jonge mensen te enthousiasmeren voor werken in de woonbranche.

Doelstellingen

En dat doen we met 1 doel: meer (jonge) mensen vinden en binden aan de woonbranche. Een grotere instroom van studenten aan een van de opleidingen, zodat er weer gewerkt kan worden met volle klassen. Een andere belangrijke doelstellingen van dit project is om een meer landelijke spreiding te krijgen van opleidingslocaties voor de Interieurvakman m/v. Met de start van een nieuwe opleiding in Veldhoven (Summa College) werken we verder aan deze landelijke spreiding. Er zijn nu, naast Veldhoven, opleidingslocaties in Rotterdam (HMC), Nieuwegein (ROC Midden Nederland) en Zwolle (Deltion College). Deze scholen werken ook intensief met elkaar samen in een consortium waar zij lesprogramma's / materiaal / examens op elkaar gaan afstemmen. 

Nieuwe opleiding

Daarnaast zijn wij ook gestart met de opleiding van Interieurvakman-Keukenmonteur. Deze opleiding, die is geïnitieerd en ontwikkeld door de DB-keukengroep wordt op dit moment op twee locaties gegeven: in Amersfoort en in Tilburg. Per 1 september start er een derde locatie op het HMC in Rotterdam. De opleidingen worden goed ondersteund door lokale en landelijke opererende keukenretailers. 

Meer over het project Interieurvakman M/V

Met de website www.interieur-vakman.nl hebben we een mooi en inspirerend startpunt gecreëerd voor iedereen die meer wil weten over dit mooie vak. Met informatie over opleidingslocaties, leuke voorlichtingsfilmpjes kunnen geïnteresseerde jongeren maar ook decanen van VMBO’s zich een goed beeld van de Interieurvakman. Wil je meer weten over dit traject en/of zoek je zelf een startende interieurvakman? Neem een kijkje op deze pagina of neem contact met mij op, ik denk graag met je mee! 

Delen