Geen vraag te gek
088 973 06 00

'Verthuizen' kandidaat 'Woord van het Jaar'

Van Dale heeft vandaag de negentien woorden bekend gemaakt die zijn genomineerd voor de woord van het jaar-verkiezing en verthuizen staat erbij! INretail introduceerde het woord bij de publicatie van de eerste halfjaarcijfers 2019 in de woonbranche.

Verthuizen: je huis opnieuw inrichten als alternatief voor verhuizen. Het nieuwe woord en de boodschap die erachter zit, dat woonwinkels profiteren van deze nieuwe trend, werden opgepikt door de media, bijvoorbeeld door de NOS en het AD. Hiermee hebben we de publieke aandacht kunnen vestigen op de woonbranche. 

Stem mee

Woordenboekmaker Van Dale kiest elk jaar een woord uit dat wordt opgenomen in het woordenboek. Wie wil, kan zijn stem uitbrengen tot 16 december. 

Stemmen

Persbericht september

In september publiceerde INretail de omzetcijfers van de woonbranche van het eerste half jaar in 2019. Bert-Jan van der Stelt, branchespecialist Wonen toen over de cijfers: "Tegen de verwachting in, zien we een trendbreuk. De krappe huizenmarkt pakt positief uit voor veel woonwinkels. Verthuizen - thuis verhuizen - is populair. Andere woonruimte vinden lukt niet, er breekt een nieuwe fase aan omdat kinderen uitvliegen en senioren willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Allemaal redenen om de woning onderhanden te nemen en opnieuw in te richten. In de woonbranche doen meubelverkopers daarom goede zaken. In het tweede kwartaal steeg de omzet in dit segment met 11%. Ook winkels die woningtextiel, zoals gordijnen, raambekleding en behang verkopen, hebben het druk.” 

Lees het volledige persbericht

Delen