Het is nu echt tijd voor actie in de schoenensector

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Je hebt het ongetwijfeld gezien of er over gehoord; het consumentenprogramma Radar besteedde onlangs aandacht aan het onderwerp ‘duurzaamheid’ in de schoenenbranche onder het motto ‘‘Hoe eerlijk is jouw schoen?’’.

Zo werden we als sector weer eens met de neus op de feiten gedrukt. Als we eerlijk zijn moeten we toegeven dat we behoorlijk achterlopen. Onderwerpen als ecologisch verantwoord produceren en sociale verantwoordelijkheid staan nog niet erg hoog op ons prioriteitenlijstje.

Het is nu tijd voor actie

Door dit soort tv-programma’s komen er steeds meer kritische vragen uit de samenleving. We moeten, denk ik, voorkomen dat de overheid ons maatregelen gaat opleggen, omdat we zelf geen actie ondernemen. De tijd dat we ons hoofd in het zand konden steken, door te zeggen: ‘‘de consument vraagt er niet naar, dus vragen we onze leveranciers er ook niet naar’’, is voorbij. Duurzaamheid wordt steeds meer een issue bij de consument. En zeker als het om zijn dagelijkse behoeften, waaronder schoeisel, gaat. Kortom: het is zaak dat we als sector zelf de regie nemen.

De bal ligt bij de industrie

Als vertegenwoordiger van de schoendetailhandel kan INretail hierbij de helpende hand toesteken. Per slot van rekening zijn we mede-initiatiefnemer van het Textiel Convenant en hebben we daardoor veel ervaring met het onderwerp duurzaamheid. Maar de bal ligt bij de industrie als eerste verantwoordelijke voor de productie van schoenen. Na de ramp met Rana Plaza in Bangladesh is de kledingindustrie aangezet tot actie. Laten we er met elkaar voor zorgen dat er niet eerst iets moet gebeuren in de schoenensector om ons wakker te schudden.

Wil je met mij hierover sparren?
Neem contact met mij op!

Tags
Contactpersoon
Dave Quadvlieg
Dave Quadvlieg
Branchespecialist Schoenen en Sport
06 125 071 35

Recent nieuws

 • open

  Groeien dankzij crowdfunding

  Nieuws
  donderdag, 19 april 2018
  Astrid en Pim Duetz namen onlangs negentien Adam-winkels over uit het faillissement van McGregor. Het benodigde groeigeld (1,75 miljoen euro) kwam via crowdfunding binnen. Met de bank, waar Duetz eerst aanklopte, viel niets te regelen.
  Groeien dankzij crowdfunding
 • open

  Hoe zet ik een verwerkingsregister op?

  Nieuws
  donderdag, 19 april 2018
  Een van de eerste verplichtingen die om de hoek komt wanneer je aan de slag gaat met de nieuwe privacywetgeving is het opzetten van een verwerkingsregister. In dit register neem je op met welke processen binnen de organisatie je persoonsgegevens verwerkt. 
  Hoe zet ik een verwerkingsregister op?
 • open

  De klant kennen zorgt voor meer omzet

  Nieuws
  woensdag, 18 april 2018
  ​​​​​​​Een belangrijk maar behoorlijk onderschat onderdeel van ondernemerssucces, is de mate waarin je jouw klanten kent. Wie zijn jouw klanten? Waar komen ze vandaan en hoe kun je ze het beste bereiken?
  De klant kennen zorgt voor meer omzet
 • open

  Rechtbank Raadsels: Wat doe je als de klant de overeenkomst niet nakomt?

  Nieuws
  woensdag, 18 april 2018
  Klachten over zaken en ontslag van winkelpersoneel. Typische retailkwesties die voor een rechtsbijstandsjurist of accountant Rechtbank Raadsels blijven. Door de jarenlange ervaring in de retailbranche procederen onze juristen met succes!
  Rechtbank Raadsels: Wat doe je als de klant de overeenkomst niet nakomt?

Gerelateerd aan dit artikel

Delen