Geen vraag te gek
088 973 06 00

Belt vertelt: Voorsprong door samenwerking in de keten

GS1 Fashion Base als middel om tot een goede samenwerking te komen tussen leveranciers en retailers.

Je klant vraagt meer en meer van je op het gebied van snelheid en informatie. Een algemene trend is dat consumenten in de loop der jaren minder loyaal zijn geworden en een aankoop laten afhangen van de mate waarin jij in staat bent in hun behoefte te voorzien. Beschik je niet over de juiste data dan loop je simpelweg omzet mis.  

De hoogste tijd dus om te zorgen dat je, je klant een stap voor bent. Dit kan door samenwerking in de keten via GS1 Fashion Base. Of je nu een grote of een wat kleinere speler bent, door de uitwisseling van productinformatie tussen retailer en leverancier biedt deze samenwerking voor iedereen veel voordelen.

Dat dit een lucratieve samenwerking is blijkt uit de koplopersgroep waar grote multi-brand retailers en merken elkaar op het platform al goed weten te vinden. Zij ervaren dat deze samenwerking leidt tot het beter inzetten van data in de winkels. Maar ook de snelheid neemt toe. Webwinkels kunnen websites direct met de aangeleverde data, content en foto’s vullen en eventueel gegevens verrijken met eigen data. Direct erna zijn artikelen al te verkopen.

Deelnemers aan Fashion Base hebben eveneens meer inzicht in welke artikelen slow- en welke fast-movers zijn en wat waar verkoopt. De beschikbare voorraad is hiermee hoger in de logistieke keten te leggen, wat als effect heeft dat sneller gereageerd kan worden op een stijgende vraag. Hiermee zou ook minder voorraad nodig zijn. Dat is gunstig want hierdoor zijn je afschrijvingen lager en dat merk je in je portemonnee.

Wat de consument betreft maakt het hem niet uit wie wat levert. Kun je niet voorzien in de behoefte van je klant dan gaat hij een deurtje verder. Enkel automatiseren in de mode is daarom niet langer voldoende. Alles draait om het actualiseren van gegevens, dat is waar GS1 Fashion Base jou bij helpt. 
Hoe dit werkt en wat er voor jou in zit? Dat laten we je graag in samenwerking met GS1 zien.

Op 28 mei organiseren we van 12:00 – 15:30 uur een seminar rondom dit thema en laten we je de voordelen zien. Schrijf je hieronder in.

Fashion Base 28 mei

 

Delen