Geen vraag te gek
088 973 06 00

Week van de loopbaan: gratis loopbaancoach en online workshops voor jou en je medewerkers

De coronacrisis vraagt een flinke dosis aanpassingsvermogen van alle mensen die in de retail sector werken. Dat geldt voor ondernemers, maar zeker ook voor medewerkers met een baan in de retail. Meer dan ooit is het van belang dat medewerkers nadenken over hun werk, talent en toekomst. Hebben zij nog wel de juiste vaardigheden? Wat zijn hun kansen voor de toekomst in de retail? Deze week is het de week van de loopbaan. Een mooi moment om stil te staan bij de ontwikkeling van je werknemers en die van jezelf.

Scholing is daarbij de sleutel. Door scholing en ontwikkeling kunnen werknemers bijblijven bij veranderingen in hun eigen baan of als ze hun baan dreigen te verliezen helpen bij de overstap naar een andere baan. Werkgevers kunnen hun medewerkers daarbij helpen. Werkgevers die gebruik maken van de NOW II hebben hiertoe zelfs een inspanningsverplichting om werknemers hierin te begeleiden.

Dat loopbaanadvies en scholing niet alleen voor medewerkers van belang is maar ook voor werkgevers, blijkt wel uit de ervaring van Ira Buijtenhuijs, HR-adviseur bij kleertjes.com. Ira volgde het loopbaantraject via Youfit@retail. “Voor mijn collega’s en het bedrijf. En natuurlijk ook een beetje voor mezelf. Mijn drive is dat ik me wil blijven ontwikkelen. Dit najaar start ik om die reden ook weer met masterclasses op het gebied van HRM.” Klik hier voor het hele interview met Ira.  

Werk aan je loopbaan

Van 14 t/m 19 september is de Week van de Loopbaan en wordt er landelijk extra aandacht besteed aan het belang van leven lang ontwikkelen. Om je werknemers te helpen kun je ze verwijzen naar de pagina Werk aan je loopbaan van Youfit@retail, zodat ze zelf aan de slag kunnen. Hier staan inspirerende video’s en verhalen van andere werknemers, maar is er ook ruimte voor vragen over je loopbaan. Overigens is Youfit@retail er ook om hulp te bieden aan werkgevers om bij te dragen aan de ontwikkeling van medewerkers, dus neem zelf ook gerust een kijkje!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Binnen de retailsector zijn er twee partijen die gratis loopbaanadvies aan medewerkers aanbieden: Youfit@retail en de Unie. Youfit@retail (een initiatief van de retailsector zelf) en ondersteunt medewerkers met (gratis) concrete adviezen en praktische oplossingen, zoals loopbaancoaches, online workshops, e-learings en een loopbaanplatform vol tips en tests om zelf aan te slag te gaan. De Unie biedt gratis onafhankelijke loopbaanadvies aan voor medewerkers uit de retail.

Delen