Geen vraag te gek
088 973 06 00

Wees vindingrijk

Natuurlijk is niemand in de detailhandel blij met de maatregelen die afgelopen dinsdag zijn afgekondigd om het hardnekkig oprukkende coronavirus een halt toe te roepen.

Niet slecht

Maar het had erger gekund, zoals een totale lockdown waarvoor werd gevreesd. Vergeleken met sommige andere sectoren in de retail komt de sportbusiness er mijns inziens nog niet zo slecht vanaf.

Creativiteit

Jongeren tot 18 jaar mogen nog steeds sporten in teamverband en voor volwassenen geldt dat ze kunnen blijven deelnemen aan niet-contactsporten. Maar om deze periode van gedeeltelijke lockdown zo goed mogelijk door te komen wordt een nóg groter beroep gedaan op de creativiteit van sportondernemers. Zo zou je kunnen overwegen om elke werkdag tot 20.00 uur open te blijven, ter compensatie van het tijdelijk afschaffen van de koopavond tot 21.00 uur.

Op afspraak

Maar naast deze mogelijkheid die voor de hele detailhandel geldt, zijn er ook oplossingen denkbaar die specifiek door de sportretail ingezet kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen op afspraak. Of het voorzien van een klant van voorinformatie via videobellen, waardoor hij thuis een voorselectie kan maken voordat hij naar de winkel komt. Zo houd je het klantcontact persoonlijk, spreid je de koopstroom en verkort je het contactmoment.

Geprofiteerd

Uit de ervaringen die we als sportretailers hebben opgedaan tijdens de intelligente lockdown van afgelopen voorjaar weten we dat door het massale thuiswerken de behoefte aan sport en bewegen alleen maar groter is geworden. De belangstelling voor bijvoorbeeld wandelen, fietsen en thuisfitness is verder toegenomen. Sportwinkels hebben daar volop van geprofiteerd.

Blijven bewegen

Het is zaak om dat vast te houden nu mensen opnieuw worden opgeroepen om thuis te werken. Zoveel is zeker… thuiswerkers willen blijven bewegen. Geloof me, het hoeft niet zo moeilijk te zijn om de komende weken goed door te komen. Als je maar creatief en vindingrijk bent. Eigenschappen van het ondernemerschap waar het meer dan ooit op aan komt.

Delen