Geen vraag te gek
088 973 06 00

Word erkend leerbedrijf en leid jonge vakmensen op!

Goed nieuws! Het aantal jongeren dat kiest voor de BBL-vakopleiding voor Interieurvakman m/v neemt elk jaar toe. Daarmee groeit ook de behoefte aan erkend leerbedrijven om deze jonge vakmensen een leerwerkplek kunnen bieden. Zo heb je meteen een geweldige kans om jong talent aan je te binden.

Voor aankomende woningstoffeerders, projectstoffeerders, keukenmonteurs, parketteurs en meubelstoffeerder die de opleiding voor Interieurvakman m/v gaan doen, is het vaak een hele zoektocht naar een geschikte leerwerkplek. Dit terwijl de woonbranche zit te springen om goede vakmensen, maar die moeten dan wel een kans krijgen om het vak te leren. Daarom zijn we op zoek naar actieve erkend leerbedrijven.

Doe mee, word erkend leerbedrijf!

De opleiding voor interieurvakman- of vrouw is een 2 of 3-jarige BBL-opleiding waarbij leerlingen vier dagen werken en een dag naar school gaan. Om deze opleiding te kunnen doen, hebben ze een baan nodig bij een erkend leerbedrijf waar ze in de praktijk van een ervaren begeleider de fijne kneepjes van het vak leren.

Ben je op zoek naar een jong talent om voor je bedrijf? Word dan erkend leerbedrijf! Op onze website lees je hier meer over de voordelen, voorwaarden en aanmelden.

Vacaturesite Wonen

Ben je erkend leerbedrijf en heb je een opleidingsplek voor een BBL-leerling? Plaats deze dan op de – gratis- vacaturesite: vacaturesitewonen.nl. Deze vacaturesite is door INretail en Werk in de winkel speciaal ontwikkeld voor de woonbranche. Bedrijven kunnen hier zonder kosten hun vacatures plaatsen, ook die voor een leerwerkplek. De site heeft o.a. een zoekfilter voor BBL/werkend leren, zodat vraag en aanbod elkaar makkelijk kan vinden.

Tips om medewerkers te vinden

Als erkend leerbedrijf is het belangrijk om in contact te komen met leerlingen. Dat is door de coronamaatregelen misschien iets lastiger dan anders, maar er zijn nog steeds goede opties: 

  • Wees zichtbaar bij ROC’s in jouw buurt; op website van Interieurvakman m/v staat het overzicht van de opleidingen en de scholen waar ze worden gegeven.
  • Informeer bij scholen over online stagemarkten en studiebeurzen;
  • Zet je vacatures op: vacaturesitewonen.nl of op leerbanenmarkt.nl, dit is de site voor leerbedrijven die door SBB zijn erkend,
  • Organiseer een open dag in jouw winkel;
  • Deel content van de website en social media van Interieurvakman m/v;
  • SBB heeft een reeks webinars ontwikkeld voor erkend leerbedrijven die (achtergrond) informatie bieden over het begeleiden van MBO-studenten,
  • Meld je bij INretail, dan maken we samen een plan van aanpak!

Kijk op de website van INretail voor meer informatie over scholing in de woonbranche, zoals erkend leerbedrijf worden, een toolkit om zelf jong talent voor je bedrijf te werven en een agenda met open dagen en studiekeuzebeurzen.

Delen