Zo zet jij 2018 naar jouw hand!

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Vanaf nu gaan we het niet meer hebben over de clichés van vorig jaar en gaan we gewoon weer over tot de orde van de dag. In 2018 staat ons namelijk een hele hoop te wachten!

Eind vorig jaar kwamen veel ondernemers naar mij toe met vragen over de, door de gemeente vastgestelde, koopzondagen. Daar konden we in december niks meer aan doen. Een grote frustratie was de muur die de gemeente creëerde met: ‘'Dit hadden jullie in het begin van het jaar moeten inzien'’. Kijk daarom goed naar de agenda van de gemeente en zorg dat je, samen met de ondernemersvereniging, betrokken ben bij dit soort processen. Zodat je niet voor verrassingen staat en grip krijgt op 2018. 

Als ik 21 maart 2018 zeg, dan zeg jij…

De gemeenteraadsverkiezingen! Nu weet ik dondersgoed dat jullie ook dit jaar weer ondergedompeld worden in de hoeveelheid beslissingen en afwegingen, die jullie voor de onderneming moeten maken. Maar toch denk ik dat je hier tijd vrij voor moet maken. Het is tenslotte dé gelegenheid om je ondernemershart te laten spreken en de huidige gemeenteraad te laten weten hoe jij denkt over hun beleid. 

LEES OOK: deze stappen zet je richting de gemeenteraadsverkiezingen

Kom dichtbij het vuur

Om je een handje te helpen organiseren wij een prachtkans om jouw punten met een politicus te bespreken. Op 30 januari ontvangt CDA-kamerlid Mustafa Amhaouch (o.a. economische zaken en MKB in portefeuille) INretail-leden in de fractiekamer van zijn partij.

Ga je mee?

Contactpersoon
Sander van der Nol
Sander van der Nol
Regioadviseur Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant
06 14 990 024

Recent nieuws

 • open

  Omzetkengetallen per branche

  Nieuws
  Vandaag, 19 juli 2018
  Ben jij samen met jouw gemeente bezig met het opstellen van een detailhandelsvisie, waaruit naar voren moet komen of er wel of geen uitbreidingsmogelijkheden zijn in jouw gemeente en of winkelgebied? Dan kan het rapport Omzetkengetallen jou en de gemeente helpen de goede keuzes te maken.
  Omzetkengetallen per branche
 • open

  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?

  Nieuws
  Gisteren, 18 juli 2018
  Of ik een ondernemer meteen wilde terugbellen voor een afspraak, hij wilde zijn zaak zo snel mogelijk verkopen, hij was er helemaal klaar mee, al die zeurende klanten en hij verdiende er ook nog eens niks mee. Hij had hulp nodig.
  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?
 • open

  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!

  Nieuws
  Gisteren, 18 juli 2018
  Het is fijn om te ervaren dat verschillende ondernemers de kans zien om met stylisten beter samen te werken. Retailers en fabrikanten benaderen mij om te sparren over plannen om events en bijeenkomsten te organiseren.
  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!
 • open

  Bijl Blogt: Onbekend maakt onbemind

  Nieuws
  Eergisteren, 17 juli 2018
  Je hoort het bijna dagelijks: ‘Je moet vanuit je eigen kracht werken, de klant kennen, big data toepassen en samenwerken in platformen’. Simpel toch? Ik denk van niet, want het begint met het begrijpen wat jou en anderen boeit en bindt.
  Bijl Blogt: Onbekend maakt onbemind

Gerelateerd aan dit artikel

Delen