NL leert door

Gratis opleidingen voor je medewerkers

9 maart 2021

Met de subsidie NL Leert Door biedt de overheid tijdelijk de mogelijkheid medewerkers gratis van waardevolle scholing te voorzien. De geselecteerde opleidingen, die normaliter €1.250,00 per deelnemer kosten, zijn tijdelijk gratis beschikbaar.

Retail-specifieke opleidingen

De geselecteerde retail-specifieke opleidingen in de subsidie NL Leert Door zijn bestemd voor alle retailmedewerkers van 18 jaar tot en met de AOW-gerechtigde leeftijd. Er zijn door OVD Opleidingen zes opleidingen geselecteerd waaruit gekozen kan worden. De reguliere prijs van de trainingen bedraagt €1.250,00. Bekijk hier het aanbod. De opleiding die vanuit opleider Detex werd aangeboden (Manager retail mode- schoenen en sport) is inmiddels helaas vol.

Trainingstermijn verlengd

Ondernemers hebben een ruimer tijdvak dan eerder aangekondigd om gebruik te maken van deze mogelijkheid. De uiterlijke datum waarop je medewerker(s) getraind moet(en) zijn is namelijk verlengd van uiterlijk 31 juli naar uiterlijk 31 december. De opleidingen online of klassikaal, groepsgewijs (10 tot 14 deelnemers) gegeven.Afhankelijk van de maatregelen van het RIVM zullen deze online of fysiek plaatsvinden. Je kunt als werkgever (een deel van) je team opgeven. Na afloop van de training ontvangt iedere deelnemer een certificaat.

Scholing levert je heel veel op

Voor medewerkers draagt scholing bewezen bij aan het werkplezier. Ook voor jou als werkgever zijn er tal van goede redenen om medewerkers aan scholing te laten doen. Wist je dat scholing van jouw medewerkers positief bijdraagt aan de omzet? Het zorgt daarnaast voor meer gemotiveerde medewerkers. En met de kennis en vaardigheiden die ze hebben opgedaan kunnen zij klanten beter helpen, met als resultaat: meer klantbinding en verkopen. 

Scholingsverplichting bij NOW II

Heb je gebruik gemaakt van de NOW II regeling? Bij deze steunmaatregel zit een inspanningsverplichting voor scholing voor jou als ondernemer. In dat kader dien je medewerkers dus te stimuleren een ontwikkeladvies aan te vragen of deel te nemen aan scholing. De gratis opleidingen in NL Leert Door bieden hier dus tevens uitkomst.

Beperkte beschikbaarheid

Let op! Er zijn slechts 2.000 trainingsplekken beschikbaar. Dus meld je bij interesse snel aan, want vol is helaas écht vol. 

UPDATE • 93% van de plekken is gevuld

Kijk voor meer informatie over de opleidingen op de website van OVD-opleidingen.

Advies nodig?

Heb je vragen over de subsidie van NL Leert Door? Neem dan contact op met mij, ik help je graag verder!

Contacteer de adviseur Bel ons
Dorien Krassenberg

Dorien Krassenberg

Beleidsadviseur onderwijs

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.