Interview: “Als ondernemer moet je leergiering zijn, zo kom je een stap verder”

Interview: “Als ondernemer moet je leergiering zijn, zo kom je een stap verder”

30 juli 2021

Retailers moeten zich blijven vernieuwen om relevant te blijven. In deze tijd is achterblijven wat digitalisering betreft geen optie. “Iedere ondernemer moet leergierig zijn, zo kom je een stap verder en kan je jezelf onderscheiden ten opzichte van concurrenten”. Dit zijn de woorden van Anna-Marie Gelderblom-Soeterboek, mede-eigenaar van schoenenwinkel Soeterboek in Barneveld. Zij maakte gebruik van de voucheractie, waarbij je gratis vouchers (ter waarde van €1000,00 euro) kan aanvragen voor de verdere ontwikkelingen van jouw onderneming door middel van digitalisering. Wij gingen in gesprek met Anna-Marie over haar ervaring. 

Vraag 1 • Trainingen

Je koos voor trainingen op het gebied van SEO en Google Analytics. Hoe zijn de trainingen bevallen?
“Voor onze webshop wilde ik mij graag verdiepen in de twee specialisaties. Daarom heb ik twee trainingen gevolgd: een over SEO (zoekmachineoptimalisatie) en een over Google Analytics. Beide trainingen waren zeer interessant, ik heb direct bruikbare tips gekregen om onze webshop nog verder te optimaliseren. Door de Analytics-training heb ik geleerd waar ik in Analytics kan vinden hoe wij onze webshop nog kunnen verbeteren. Ook heb ik nu meer inzicht in wat onze doelgroep beweegt en kan ik onze webshop daarop aanpassen.”

Vraag 2 • Toekomst

En hierna, hebben jullie nog toekomstplannen met betrekking tot digitalisering?
“We gaan de komende tijd geen extreem grote veranderingen doorvoeren. We zijn al aardig op de goede weg met onze webshop. Mijn vader, die ook in het bedrijf zit, heeft deze webshop al in 2011 laten bouwen. In de afgelopen 10 jaar zijn er al veel optimalisaties doorgevoerd en zijn we steeds blijven ontwikkelen. Maar er zijn natuurlijk nog steeds genoeg kansen! Daarom blijven we bezig en daarbij helpt een verdieping in marketing zoals SEO en Google Analytics.”

Vraag 3 • Aanrader?

Jullie zijn zo te horen blij met de voucheractie. Wat vind jij, moeten andere ondernemers er ook gebruik van maken?
“Ik raad de trainingen via de vouchers zeker aan. Mijn kennis was nog minimaal wat betreft bovenstaande specialisaties. Door een paar uur met de mannen van Multiply te praten is het een stuk duidelijker geworden. Ik kreeg een goede en heldere uitleg, met aan het einde een recap. Ook heb ik samen met de trainers direct een aantal zaken doorgevoerd, super leerzaam en praktisch dus! Of het nu deze voucher is of een andere, iedere ondernemer moet leergierig zijn, zo kom je elke keer een stap verder en kan je jezelf onderscheidend maken ten opzichte van de rest. Dat INretail deze vouchers verzorgd, is een geweldige kans om je eigen onderneming nog beter te maken. Dus ik zou zeggen: ga er voor!”

Heb jij nog geen gebruik gemaakt van de voucheractie? Hier lees je er meer over. Let op: wees er snel bij want 70% van de vouchers zijn al vergeven.

Vragen?

Heb je een vraag over de digitaliseringsvouchers of kan je hulp gebruiken bij je keuze? Neem gerust contact met mij op, ik help je graag verder!

Contacteer de adviseur Bel ons
Jeanny Reemers

Jeanny Reemers

Managementassistente

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.