Kom werken in de winkel 3

Personeelstekort

6 april 2022

Het is een gekkenhuis op de arbeidsmarkt. De vraag naar geschikte mensen voor in de winkel is ontzettend groot. Heb jij last van personeelstekort en ben jij ook op zoek naar nieuw personeel? Op deze pagina staat wat wij doen om werken in de winkel op de kaart te zetten en lees je allerlei handige tips hoe jij voor jouw winkel nieuwe medewerkers kan werven.

Campagne tekort personeel: He jij!

Het personeelstekort in de branche is zo groot dat INretail samen met Werk in de Winkel een campagne is gestart om jonge mensen te laten zien hoe leuk het is om in de winkel te werken. Dat is de campagne; He jij! Kom werken in de winkel! geworden. Naast dat we dit met onze eigen content en via onze eigen nieuwe Werk in de Winkel-kanalen doen, zetten we ook jonge influencers in. Zo worden jonge mensen van verschillende kanten geconfronteerd met onze campagne. Het doel? De traffic naar de landingspagina en vacaturesites verhogen. Bekijk hier de He jijlandingspagina, het Instagram-account en TikTok-account van Werk in de Winkel en alle video’s die in het kader van deze campagne worden gemaakt.

Video Werk in de Winkel: Isa werk bij Steck Utrecht

Creatief werven

Het vinden van goede medewerkers gaat verder dan een simpele, platte vacaturetekst. Het is een waardevol moment om in beeld te komen bij je doelgroep en ze in beweging te krijgen. We hebben tips voor je verzameld en een werving en selectiepakket voor je samengesteld die je gratis kan dowloaden.

Lees de tips

Laat ook zien waarom werken bij jou zo leuk is. Jouw gunfactor heeft daar een hele belangrijke rol in. Het is niet alleen waarom klanten graag bij jou kopen, maar ook waarom mensen graag bij jouw winkel werken. Meer weten over de gunfactor?

Bekijk de SOS

Toolkit personeel werven

Uit onze ledenpeiling blijkt dat 78% personeel probeert te werven via social media, 73% zoekt en vraagt binnen het netwerk en 40% hangt een briefje op de etalageruit. In deze gratis toolkit vindt je helemaal in de He jij-campagnestijl verschillende social mediaberichten, whatsappjes en posters. Je kunt ze zo gebruiken, maar we leggen je ook uit hoe je op de visuals via Pixlr je eigen logo of tekst kan toevoegen.

Download Toolkit – He jij!

Vacaturebank

In samenwerking met Indeed en Werk in de Winkel hebben wij een eigen vacaturebank ontwikkeld specifiek voor retail non-food functies. De vacaturebank staat op het medewerkersplatform www.werkindewinkel.nl.

Naar de Vacaturebank


Wat is het voordeel van het plaatsen van jouw vacature(s) in onze vacaturebank? 
Jouw vindbaarheid wordt vergroot! Jouw vacature is namelijk zichtbaar op onze eigen vacaturesite en op Indeed. Daarnaast roepen wij via onze (influencer)campagne ‘Hé jij, kom werken in de winkel’ werkzoekenden op om te kijken naar de openstaande vacatures op onze vacaturebank. Dus we zorgen ervoor dat onze vacaturesite in beeld komt bij jouw potentiële medewerkers. De influencercampagne gaat overigens binnenkort weer opnieuw live (in verband met de lockdown stond de campagne tijdelijk on hold).

Hoe kun jij jouw vacature plaatsen? 

  • Ga naar Werk in de Winkel en klik op ‘vacature plaatsen.’ 
  • Je wordt doorgelinkt naar de website van Indeed en kunt daar jouw vacature(s) plaatsen.
  • Om te zorgen dat jouw vacature ook zichtbaar is in onze eigen vacaturebank is het belangrijk dat je in de functietitel een retail functietitel kiest (denk aan verkoop- of winkelmedewerker).

Ben jij een woonondernemer en heb jij openstaande vacatures? Plaats deze dan op de Vacaturesite Wonen

Naar de Vacaturesite Wonen


Flexibel belonen

Het kan in in deze onzekere tijden moeilijk zijn om een passende beloning aan deze medewerkers toe te kennen. Veel werkgevers zijn huiverig om vaste loonafspraken te maken. Niet gek dat werkgevers en werknemers steeds vaker een variabele beloning overeenkomen.

Meer over flexibel belonen

Medewerkers behouden

Overal hangen vacatures geplakt op de winkelruit met de boodschap: kom bij ons werken! Maar sta jij ook stil bij de medewerkers die bij jou werken? Het is belangrijk om medewerkers betrokken te houden en ze het gevoel te geven dat zij worden gewaardeerd. Als zij zich verbonden voelen met jouw bedrijf, zullen ze langer blijven.

Lees verder

Vacature tips van Indeed

Op 13 september deelde Indeed een uur lang tips en inzicht in de online vacaturewereld. We vroegen Arjan Vissers van vacaturesite Indeed om zijn kennis over werving te delen. We hebben de tips voor je verzameld en je kan het kennisuurtje terugkijken:

Naar de tips van Indeed

Nieuwe medewerker

Heb je juiste kandidaat gevonden? Wat fijn! Welke arbeidsovereenkomst ga je aanbieden? Bekijk hier een overzicht en kies de juiste arbeidsovereenkomst. Ook handig is om de loontabellen er op na te slaan, ze zijn te bekijken per branche. En verdiep je alvast in de verschillende werkgesprekken. Bijvoorbeeld dmv POP-gesprekken. Wijs jouw mensen ook op Werk in de Winkel, het portaal voor alle medewerkers in onze non food retail-branche.

Arbeidsmarktkrapte en UWV

Ben jij als werkgever op de hoogte van de mogelijkheden in (financiële) steun die het UWV jou geeft om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen? Check deze pagina:  UWV regelingen – INretail.

Lid worden?

Wil je gratis personeelsadvies van onze HR-adviseur Suzanna, wil je aan de slag met een personeelshandboek en wil je kant en klare contacten voor jouw nieuwe werknemers downloaden? Word dan lid van onze club. Ik help je graag verder.

Contacteer de adviseur Bel ons
Tim Brussel

Tim Brussel

Adviseur Ondernemersservice

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.