Geen vraag te gek
088 973 06 00

Alternatieve financieringsvormen

Seizoensfinanciering van voorraden zie je eigenlijk niet meer toegepast worden door banken. Het zijn risicovolle financieringen in de ogen van banken en het past ook niet meer in de gestandaardiseerde oplossingen die banken graag aan willen bieden.

Mode ondernemers met seizoen leveringen hebben hier veel last van, maar ook woonondernemers die orders voor moeten financieren lopen tegen dit probleem aan.

Korte termijn oplossing

In de markt van financieringen zijn hier oplossingen voor beschikbaar en INretail heeft met een aantal financiers van werkkapitaal een samenwerking afgesproken.

Uitgangspunt van deze samenwerking is dat ondernemers een passende oplossing aangeboden krijgen voor hun financieringsbehoefte.

Structurele oplossing

Belangrijk is echter wel dat er gekeken wordt naar een structurele oplossing. Deze alternatieve vorm van financieren is immers duurder dan de reguliere financieringen.

De bedrijfsadviseurs van INretail kijken daarom eerst met de ondernemer samen naar de kredietbehoefte om te onderzoeken op welke wijze dit het beste opgelost kan worden. Soms is de alternatieve financiering de enige oplossing op korte termijn, maar soms zijn er ook meer mogelijkheden voor een structurele oplossing dan het lijkt.

Vragen?

Wil je geïnformeerd worden over de beschikbare mogelijkheden om financiering van je werkkapitaal te verkrijgen? Neem snel contact op met een van onze bedrijfsadviseurs Rob Drost en Peter Wolfsen via 088 973 06 54.

Delen