Geen vraag te gek
088 973 06 00

Branche-erkenning voor ROC Rijn IJssel

Op woensdag 19 juni was ik aanwezig bij de uitreiking van de branche-erkenning in het Arnhemse Retail Leerlab van ROC Rijn IJssel. INretail kende de erkenning toe aan de opleidingen Fashion & Retail en Fashion & Business.

We geven deze erkenning specifiek aan de opleidingen op het gebied van retail, die onder andere een aantoonbare sterke samenwerking hebben met ondernemers in de regio.

Retail Leerlab

Op weg naar de uitreiking probeerde ik me al een beetje in te beelden wat ik zou kunnen verwachten bij een Retail Leerlab en bij aankomst werden mijn verwachten meer dan overtroffen! Midden in het centrum van Arnhem, tussen alle ondernemers, was een volwaardig retail concept gerealiseerd. De ideale leerschool voor toekomstige verkopers en  ondernemers .

Noemenswaardig is dat Rijn IJssel een actieve en verbindende rol speelt tussen ondernemers en de studenten die deelnemen aan de opleidingen. Het viel mij ook direct op dat enkele lokale helden op diverse manieren terug te vinden waren in het Retail Leerlab.

Stip op de horizon

Kortom, een fantastische samenwerking tussen het bestaande retaillandschap in Gelderland en de toekomstige ondernemers. Iets waar meer aandacht voor mag zijn. Alle kennis die jullie, onze leden, bezitten is over te dragen voor de toekomst. De passie, het vak en alles wat er bij retail hoort. De toekomstige ondernemers hebben voorbeelden nodig van ondernemers die durven, willen en kansen zien. Zij bieden perspectief en een stip op de horizon voor de toekomst.

Vakspecialisten

Zelf heb ik altijd veel mogen leren van vakspecialisten en eerlijk gezegd motiveerde dit mij altijd meer dan de boeken. Ik wilde puur weten hoe de materie toegepast moest worden. Opleidingen zoals ROC Rijn IJssel zijn gebaat bij expertise vanuit de branche en ook de toekomst is gebaat bij deze expertise.

Graag zoek ik dan ook contact met jou als ondernemer, de expert en brandstof van de toekomst, om de nieuwe generatie op gang te helpen in het mooie vak van retail. 

Wil jij je kennis delen met studenten en een actief onderdeel zijn van de toekomst in de retail? Neem dan contact met mij op! Dan kijk ik meteen met je mee naar de mogelijkheden.

 

Delen