Geen vraag te gek
088 973 06 00

Column: Beleef de Groningse binnenstad

Op 2 december werd 'Het warenhuis van de toekomst' gelanceerd. Voor kleinere retailers is het veelal moeilijk te concurreren met grote online spelers.

Nu kan men online op warenhuis.groningen.nl zien welke producten je lokaal kunt kopen én welke je dezelfde dag nog kan laten bezorgen

Leren door te doen

De webshop warenhuis.groningen.nl is het eerste platform uit de retailinnovatielabs. De Retailagenda is begin dit jaar, in samenwerking met De Nieuwe Winkelstraat, gestart met drie retailinnovatielabs. In deze living labs wordt in diverse gemeenten in de praktijk gekeken en getoetst welke innovatieve oplossingen kunnen bijdragen aan het versterken van hun centrum of winkelgebied. Groningen is één van de living lab steden.

Smart Distributie & Buy Local

Uniek is de software-oplossing die bezorgingen in Groningen efficiënt plant, zodat ze het product dat gekocht is op warenhuis.groningen.nl binnen 4 uur met een fietskoerier lokaal kunnen bezorgen. Naast efficiëntie is het afleveren van aankopen per fietskoerier natuurlijk een duurzame manier van bezorgen.

Reacties zijn overweldigend

De Groningen City Club, mede aanjager van het plan, is een pilot begonnen met 45 deelnemende winkeliers. “De reacties zijn overweldigend,” aldus Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club. De animo onder de Groninger ondernemers is groot. “Binnen drie weken meldden 45 deelnemende winkeliers zich aan en intussen hebben nog meer ondernemers zich aangemeld.” Ondernemers die zich willen aansluiten kunnen zich melden bij de Groningen City Club.

Nog meer beleving

Maar er gebeurt meer in de stad! In de Zwanestraat kunnen bezoekers hun aangekochte cadeaus gratis in laten pakken in een inpakhuis. In het 'Huis van Ome Loeks' is elke zaterdag tot aan kerst gratis kinderopvang en entertainment. De toegang is gratis.

Dit zijn prachtige voorbeelden hoe je als binnenstad en winkelgebied in beweging kunt zijn. Heb je vragen of wil je ook eens sparren over jouw winkelgebied? Neem dan contact met mij op!

Delen