Geen vraag te gek
088 973 06 00

Column: Vakmanschap begint ook bij jou

Ken je die, van de kip en het ei? Ik moest eraan denken dit weekend, toen ik vele duizenden scholieren voorbij zag komen tijdens de Studiekeuzebeurs West in Ahoy Rotterdam.

We stonden er met een stand van De Interieurvakman. Hoe mooi is het als een deel van deze jongens en meiden straks vol overgave kiest voor een ambachtelijke functie als woningstoffeerder, parketlegger of keukenmonteur? Daar is meer voor nodig dan motivatie en liefde voor het ambacht. De wind moet ook uit de hoek van ondernemers in de branche zelf komen. Van jou.

100% baangarantie

Studiekeuzebeurs West is één van de vier landelijke studiekeuzebeurzen die Nederland rijk is. Met zestig standhouders was het dringen om in contact te komen met jong talent! Qua interieurvakmannen en -vrouwen begint zich een nijpend tekort aan te dienen. Dit leidt in de praktijk tot lange doorlooptijden.

Gelukkig is er nog een groep van ZZP’ers, maar ook hun agenda zit vol en de tarieven stijgen. Het is fijn om met een flexibele schil van ZZP’ers te werken, maar ik vermoed dat het met één of meerder interieurvakmannen (m/v) in loondienst toch fijner werken is.

Met slogans als Maak het in de woonbranche en 100% baangarantie trokken we daarom samen met het HMC (Het Hout- en Meubileringscollege) ten strijde dit weekend.

Werken en leren

Jonge scholieren konden ter plekke hun skills showen tijdens de challenge visgraat leggen in onze stand. Altijd leuk, zo’n uitdaging, maar is het genoeg? Ik ben bang van niet. Want scholieren kunnen deze studie alleen starten als ze een baan hebben! 

Opleidingen op het gebied van woningstoffering, parketleggen en keukenmontage zijn zogenaamde BBL-trajecten. Leren en werken tegelijk dus, waarbij ze één dag in de week naar school gaan en de overige dagen het vak leren en ervaring opdoen in de praktijk, bij een baas.

Bij die laatste wringt de schoen. Als we er dit weekend in slaagden scholieren enthousiast te maken voor het vak, dan is er nog altijd die werkgever die ze nodig hebben. De ondernemer die naast een arbeidsovereenkomst ook tijd en energie wil steken in het begeleiden van deze jonge scholieren.

Toekomstperspectief

Ik begrijp dat zoiets in deze drukke periode een issue is. Maar dan toch ook even een vergezicht: hoe regel jij het, over pakweg tien tot vijftien jaar, als de huidige groep ZZP’ers ermee stopt en er geen jonge opvolgers zijn? Sluit je dan, net als zestien basisscholen deze week in Amsterdam, tijdelijk de tent wegens gebrek aan vakmensen?

Zover moeten we het niet laten komen! Heb je een vacature, geef die dan aan ons door. Wij leggen de link met scholieren die geïnteresseerd zijn in deze opleiding en in een toekomst als interieurvakman of -vrouw.

Natuurlijk kun je zelf ook veel doen om in contact te komen met jong talent. Kijk daarvoor op deze speciale pagina. Heb je hulp nodig om een wervingstraject op te zetten, dan help ik je graag.

Bel of mail mij gerust!

Delen