Geen vraag te gek
088 973 06 00

Eindelijk gerechtigheid

De week van Jan Meerman | week 51 | 2018

De week van Jan Meerman | week 51 | 2018

Zojuist heeft minister Koolmees op een persconferentie bekend gemaakt dat de regels voor loondoorbetaling bij ziekte worden aangepast. Het wordt efficiënter, met lagere lasten en minder risico’s voor kleinere bedrijven. Fantastisch! Eindelijk meer lucht voor ondernemers dankzij het plan dat ik begin dit jaar met hem heb besproken, dat ook door de andere werkgeversclubs werd gesteund. En dank dat ik de werkpraktijk daarbij kon inbrengen, dankzij de ervaringen die jullie met INretail deelden. Er komt een eind aan een nachtmerrie voor ondernemers die met langdurige ziektesituaties onder medewerkers kampen. Alsof Charles Dickens een happy end heeft geschreven voor een eng kerstverhaal. Het wordt makkelijker, duidelijker en goedkoper.

Knokken

Het blijkt maar weer eens dat -hoe lang het ook duurt- vertrouwen, geduld en geloof in een constructieve lobby tot succes leiden in de strijd tegen idiote wetten en andere onzinnige regels. Doordat we bleven knokken, hebben we per 1 januari 2021 nieuwe regels rond langdurige ziekte, waarop je je al per 2020 goed kunt voorbereiden door je slim te verzekeren. Zo zorg je ervoor dat je bij het ingaan van de aangepaste regeling voorbereid bent op ziektesituaties die een tweede jaar ingaan, zonder dat wordt getornd aan de rechten van je medewerker.

Dit zijn de belangrijkste punten van de aangepaste wet loondoorbetaling bij ziekte:

  1. De loondoorbetalingsperiode voor mkb werkgevers - tot 25 medewerkers – kan worden verkort, omdat je je kunt verzekeren.
  2. Werkgevers krijgen per 2021 een financiële tegemoetkoming in de kosten. Als het systeemtechnisch geregeld is krijgen mkb werkgevers -tot 25 medewerkers- compensatie in de vorm van een lagere Aof premie (arbeidsongeschiktheidsfonds).
  3. Na het eerste ziektejaar krijgt de werkgever meteen duidelijkheid over de situatie en kan verder gewerkt worden aan continuïteit van de onderneming: het medische advies van de bedrijfsarts wordt wettelijk leidend bij de toets op re-integratie inspanningen. Zo kan het UWV je geen loonsanctie meer opleggen als je alles volgens  bedrijfsarts-advies hebt gedaan.
  4. Verzekeraars ontwikkelen een ‘MKB Ontzorg verzekering’, waardoor de zorg voor een zieke medewerker volledig kan worden uitbesteed aan gecertificeerde professionals. Er moet marktwerking komen rond dit product.
  5. De werkgever bepaalt zelf zijn eigen risico en het moment waarop de verzekering in moet gaan bij ziekte van medewerkers. De verzekering is geen verplichting, maar een eigen keuze, anders gelden de wettelijke regels.
  6. Bij schade (langdurig zieke werknemers) schiet de premie niet omhoog, dankzij de collectiviteit die met de MKB Ontzorg verzekering wordt gecreëerd.

Hoe het wordt, is een wereld van verschil met de huidige regels rond loondoorbetaling bij ziekte. Ik schreef het vaak: De wetgever maakt op de huidige manier mkb bedrijven kapot. Het kan niet de bedoeling zijn dat een werkgever twee jaar lang verantwoordelijk is voor de begeleiding van de zieke werknemer en diens terugkeer op de eigen werkvloer de werkvloer bij een ander. Door ingewikkelde trajecten met het UWV en de arbodienst, waarin de werkgever moet aantonen dat er alles aan wordt gedaan om een zieke werknemer terug te krijgen in het arbeidsproces. Wordt er ergens een afslag gemist, dan dreigen fikse boetes. Die komen bovenop de dubbele salariskosten vanwege vervangende handen die nodig zijn én de rekeningen van de arbodienst die de werkgever voor zijn kiezen krijgt. Teveel ondernemers heeft dat al de kop gekost.

Wouter Koolmees heeft er juist aan gedaan om nu de knoop door te hakken. De nieuwe wet lijkt meer recht te doen aan moderne verhoudingen en is een volgende stap naar een betere verdeling van lasten. Een mooiere kerstboodschap kun je je niet wensen.

Fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar.

Jan Meerman

Delen

Reacties

M. Schoonbroodt Zaterdag, 22 december 2018
Wat een goed nieuws. Ik heb 2 keer een langdurig zieke medewerkster in dienst gehad maar daar wordt je niet vrolijk van. Heel veel papierwerk en heel veel kosten. Gefeliciteerd met dit resultaat. Erg goed gedaan. Nu die vreselijke transitievergoeding afschaffen en we zijn weer in een iets socialer Nederland.
Bart van de Rijt Donderdag, 20 december 2018
Beste Jan, Gefeliciteerd met dit resultaat, de lange adem loont dus toch! Ook een compliment aan al de medewerkers bij InRetail en hele fijne feestdagen gewenst. Op naar een positiever 2019.
Jeroen Donderdag, 20 december 2018
Zouden ze bang worden?

Reageer