Geen vraag te gek
088 973 06 00

Goed plannen is cruciaal

We kunnen weer voorzichtig vooruit kijken. De eerste stap richting heropening van de retail is gezet met het toestaan van Click & Collect. Daarmee wil ik niet beweren dat we meteen van alle narigheid af zijn. Integendeel. Nu de sportretail aan de start staat van een nieuwe periode van oriënteren en inkopen, komt het er vooral op aan om zorgvuldig te plannen.

Vooruit kijken

Ook voor sportondernemers is er sterk een verbeterde voorraadvergoeding. We blijven echter streven naar maatwerk en het herstellen van weeffouten in het huidige pakket steunmaatregelen. Hoe je het ook wend of keert; een nieuw seizoen komt er gewoon weer aan. De voorbereidingen lopen parallel met de exitstrategie van de overheid voor het afbouwen van de lockdown. Geleidelijk aan zal er weer steeds meer mogelijk zijn.

Nederland maakt zich op voor winterweer

En soms komt dat onverwachts en worden we er allemaal door verrast. Komende week voorspellen de meteorologen een historische hoeveelheid sneeuw. De sleetjes, schaatsen, mutsen, shawls en handschoenen zijn niet aan te slepen. Van velen hoor ik dat je het aantal aanvragen hiervoor amper kan bijbenen. De pakketjes vliegen de winkel uit. We gaan een witte week tegemoet, vanaf komende woensdag kunnen jouw klanten hun bestelling met de slee bij jouw winkel op komen halen.

Liquiditeitspositie

Met andere woorden: het komt nu meer dan ooit aan een antwoord te geven op vragen als; welke voororders geef ik af en op welk moment? Welke producten kan ik het snelst verkopen? Welke artikelen ga ik nu niet afprijzen maar neem ik mee naar het volgende seizoen? Kortom, een goede planning is cruciaal. Niet alleen bij wat je gaat inkopen, maar ook gezien je liquiditeitspositie.

Bel of mail gerust

Daarnaast moeten de afspraken die je hebt gemaakt met leveranciers en verhuurders over betalingsregelingen worden nagekomen. Hetzelfde geldt voor de steunmaatregelen van de overheid waarvan je gebruik hebt gemaakt. Leg nieuwe afspraken over voororders en leveringen goed vast en stel regelingen die je treft met leveranciers over betalingen duidelijk op schrift. Heb je daarbij hulp of advies nodig? Bel of mail me dan gerust. Samen komen we er uit.

Delen