Geen vraag te gek
088 973 06 00

Zit jouw winkel op de juiste plek?

Of je nou gaat verhuizen of beginnen met jouw onderneming, een goede locatie is van belang om succesvol te zijn/worden. Wanneer is een locatie dan goed? Dit is uiteraard afhankelijk van meerdere factoren.

Om erachter te komen welke locatie geschikt is moet er onder andere rekening gehouden worden met de volgende zaken:

  • Sluit de locatie aan bij het concept?
  • Bereik je op de locatie de juiste mensen?
  • Kan er voldoende omzet gerealiseerd worden op de betreffende locatie?
  • Zijn er nabij gelegen parkeermogelijkheden?

Dit lijkt simpel, maar wij kunnen ons goed voorstellen dat hier heel wat bij komt kijken. Zo heeft laatst een ondernemer met ons contact opgenomen en hij had een duidelijk doel voor ogen. Het was duidelijk wat hij wilde en hoe hij de toekomst voor zich zag, maar de huidige locatie volstond niet meer. Onze bedrijfsadviseurs hebben geholpen bij dit plan en de financiering, want voor een relocatie is een investering nodig.

Zo gingen wij te werk en werd de onderneming succesvol

Allereerst is er een vestigingsplaatsonderzoek uitgevoerd voor de beoogde locatie. Uit dit onderzoek kon worden geconstateerd dat de locatie geschikt en verantwoord is.

Vervolgens heeft de ondernemer, op advies van ons, zich laten begeleiden door Vastgoed Intervisie. Deze organisatie heeft geholpen met het werven van de beoogde nieuwe locatie. Ook hier komen diverse zaken bij kijken, waaronder het beƫindigen van het doorlopende huurcontract. Juist daarom is het van belang om een gespecialiseerde partij als Vastgoed Intervisie in te schakelen.

De volgende stap was het werven van potentiele financiers. Er is een ondernemingsplan opgezet en aan de hand hiervan zijn banken benaderd. In eerste instantie leek de financiering niet rond te komen, maar uiteindelijk is een stapelfinanciering gerealiseerd.

Het resultaat

De onderneming is enige tijd geopend op de nieuwe locatie en dit blijkt zeer succesvol. Het is knap dat deze ondernemer de stap heeft durven maken en dat is beloond. Durf jij het ook aan? Sparren kan in ieder geval altijd.

Vragen?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze bedrijfsadviseurs via 088-9730600 / bedrijfsadvies@inretail.nl, als jij overweegt te verhuizen of als je op het punt staat om te beginnen met jouw onderneming.

* verplichte velden

Delen