Geen vraag te gek
088 973 06 00

Maatwerk voor wintersporters

In de retail wordt groot steeds groter en klein steeds kleiner. Ook in de sportsector. Maar ‘kleiner’ betekent niet per definitie ‘minder belangrijk’.

Want ook als je maar één winkel hebt kun je voor de consument min of meer onmisbaar blijven. De sleutel hiervoor is verregaande specialisatie, met name in nichesegmenten waarin de ‘grote jongens’ nauwelijks kans op succes hebben.

Maatwerk

Een uitstekend voorbeeld zijn de wintersportspeciaalzaken die, nu we midden in de Krokusvakantie zitten, prima zaken doen. Ze maken namelijk maatwerk van de verkoop. Letterlijk zelfs, als we het hebben over skischoenen. Vond de skiër een prijs van pakweg €300,- in het verleden al een hele uitgave, tegenwoordig betaalt menig wintersporter zonder blikken of blozen het dubbele. Om de doodeenvoudige reden dat de expert in de skispeciaalzaak maximale zorg en tijd besteedt aan de individuele behandeling van een klant.

Feilloos

Met behulp van kennis, ervaring en geavanceerde apparatuur worden skischoenen nauwkeurig aangemeten en volledig op maat gemaakt. Het resultaat is een product dat optimaal ‘custom made’ is. Kom daar maar eens om bij een webwinkel, hoe groot ook! Hiervoor moet je als skiër toch écht naar de fysieke winkel. De verwoede wintersporter weet dit overigens feilloos. Offline of online shoppen is in dit geval geen thema.

Topservice

Goed beschouwd is het een raar fenomeen. De gemiddelde Nederlandse wintersporter skiet zo’n 6 tot 10 dagen per jaar. Toch geven wintersporters grif een fors bedrag uit aan een paar skischoenen. Waarom? Omdat ze juist van zo’n korte vakantie in de sneeuw maximaal willen genieten. En pijn in je voeten of slecht stuurbare ski’s door te veel ruimte in je schoenen past daar nu eenmaal niet bij. Dankzij de topservice van de wintersportspecialist kan je voluit gaan voor je favoriete wintersport.

Delen