Geen vraag te gek
088 973 06 00

Nieuwe arbeidsvoorwaarde IOB

Vanaf januari 2020 gaat het individueel ontwikkelbudget (IOB) voor medewerkers van start. Het is een nieuwe arbeidsvoorwaarde en de volgende stap in de verdere modernisering van arbeidsvoorwaarden.

Dat is in de cao afgesproken die halverwege 2018 tot stand kwam. Het IOB geldt voor alle medewerkers die op 31-12-2019 minimaal een jaar in dienst zijn en minimaal 16 uur per week werken. Het budget van jaarlijks €150,- geldt niet voor weekendhulpen, uitzend- en vakantiekrachten en directieleden. 

Aanmelden

INretail roept werkgevers op om zich aan te melden bij de Leerrekening die deze arbeidsvoorwaarde goed regelt. Medewerkers kunnen hier na inloggen hun ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden zien.

Werkgevers maken één keer een koppeling met het salarisadministratiepakket en daarna wordt de uitvoering van het IOB helemaal geautomatiseerd uitgevoerd. Dankzij die koppeling kloppen gebruikte gegevens altijd. Later volgt dan een uitnodiging om éénmalig de feitelijke inrichting tot stand te brengen.

INretail adviseert om de aanmelding nu alvast te regelen. De definitieve inschrijving moet in het eerste kwartaal van volgend jaar volledig geregeld te zijn. Dat geeft nu lucht in de drukke laatste periode van jaar. Voor technische vragen over bijvoorbeeld het aanmelden kun je terecht bij werkgevers@deleerrekening.nl

Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen over het IOB lees je hier.

Delen