Geen vraag te gek
088 973 06 00

Samen sterk in de winkelstraat

Vanuit INretail denken we mee met jouw belang in de winkelstraat. Zo hebben we bij aanvang van de crisis hard gewerkt met Platform De Nieuwe Winkelstraat, de Retailagenda en andere partijen aan een handreiking om veiligheid en winkelen samen te laten gaan.

Handreiking veilige bezoek winkelgebieden 
INretail heeft samen met DNWS, de Retailagenda, het Vakcentrum en NRW hard gewerkt aan een handreiking voor veilige winkelgebieden. Dit is van belang omdat gemeenten, centrumorganisaties en winkeliersverenigingen de veiligheid willen garanderen bij bezoek winkels om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.  

Onderzoek: consument wil levendige winkelstraat  
Twee op drie Nederlanders vinden een levendige winkelstraat in hun woonplaats essentieel, blijkt uit representatief onderzoek van I&O Research in samenwerking met INretail. Bijna even veel consumenten (64%) maken zich zorgen om het voorbestaan van winkels in zijn of haar woonplaats. Op deze pagina vind je het volledige rapport van I&O Research. Daarom is het cruciaal zolang wij te maken hebben met het coronavirus dat winkelen op een veilige manier kan zodat zowel de winkelstraat levendig blijft en de schade aan de volksgezondheid wordt tegengegaan. 

Herstel- en transitieplan voor winkel- en centrumgebieden 
Dat de coronacrisis de retailtransitie in een versnelling brengt is een feit. Zo hebben consumenten tijdens de coronacrisis nog meer leren digitaal te winkelen. Wat is de impact op winkelgebieden en hoe ga je daar op korte termijn mee om? En op middellange- en lange termijn? In samenwerking met De Nieuwe Winkelstraat, Retailinsiders en de Retailagenda hebben wij een raamwerk ontworpen voor een herstel- en transitieplan, waarmee verschillende stakeholders aan de slag gaan met de transitie die nodig is om winkelgebieden aantrekkelijk te houden en soms zelfs nieuw leven in te blazen.  

Samen online als winkelgebied 
Afgelopen jaar zijn winkelgebieden massaal online gegaan. Maar met een gezamenlijke website ben je er nog lang niet. Hoe ontwikkel je door? Hoe verzorg je gezamenlijke bezorging? Vind praktische voorbeelden op de site van De Nieuwe Winkelstraat.  

Aan de slag met vastgoed inzake huur? Kijk ook op deze link.

Delen