Geen vraag te gek
088 973 06 00

Stap 1 - Jouw winkel als merk

Mooi! Je bent geïnspireerd door het Retail Richting 2030 onderzoek en wilt aan de slag. Op naar 2030. Daar gaan we je mee helpen. Je bent bij de eerste stap, jouw winkel als merk. Hiermee doorloop je de shifts: 4, 5, 6, 10, 11 en 12.

De consument regelt zijn eigen zaakjes wel. Genoeg kanalen om informatie te krijgen. En vind je het niet, dan zoek je het op of vraag je het, desnoods online in een wereldwijde groep. Hoe speel je hier als ondernemer op in. Hoe zorg je dat je opvalt tussen de rest. En dat de klant jou vindt? Daar gaat deze beweging over. Voor je echt met elkaar in contact kunt komen moet je eerst weten wie je nou zelf bent en wie die klant is die je zo graag in je winkel wil. 

Laat je inspireren en ga aan de slag, op naar 2030! 

Volg bijvoorbeeld de workshop: Wat maakt jouw winkel uniek?!
De eerste stap die belangrijk is als je bezig gaat met jouw winkel als merk is na te denken over wie jij bent als ondernemer en hoe jouw klanten jou zien. Heb je hier ooit over nagedacht? Tom Kikkert en Harry Bijl (retaildeskundigen en inpirators) gaan je hiermee helpen. Tijdens een actieve avond vol vragen, testen, opdrachten en achtergrondtheorie ga je echt aan de slag met jouw winkel. Na de workshop krijg je een opdracht mee naar huis. Binnen enkele weken nemen we die telefonisch met je door en kunnen we al je vragen nog beantwoorden.

De volgende workshops staan gepland: 9 september in Amersfoort, 28 oktober in Zwolle, 4 november in Haarlem en 25 november in Rotterdam.

Of ga mee op safari!
Op 17 september (Nijmegen), 24 september (Amsterdam) en 29 oktober (Den Bosch) gaan we met een groep ondernemers op stadssafari. Onder leiding van Inspirator Harry Bijl wandelen we door het centrum en gaan we op bezoek bij ondernemers die het net even anders doen. Veel binnenkijken en inspiratie opdoen voor je eigen winkel. 

Excursie naar de winkel van de toekomst in Antwerpen
30 september nemen we je mee naar de toekomst! In de ochtend bezoeken we de Retailhub, een belevingsruimte vol winkels van de toekomst. Je kan hier alle nieuwe snufjes zien, testen en aanraken. Bijvoorbeeld een fullbodyscan die perfect je kledingmaten weet, een koelkast die opvolgt welke voeding op raakt, een robot die je helpt bij het winkelen of projectoren die het lingerieaanbod op een paspop laten zien. Na de lunch maken we een stadswandeling en bezoeken we retailers die het net even anders doen. Ga je mee?

Delen