Geen vraag te gek
088 973 06 00

Veerkracht, verbeelding en verbinding

De afgelopen week volgden verontrustende Corona berichten en ingrijpende maatregelen elkaar in een snel tempo op. In mijn hele leven zag ik nooit eerder iets gebeuren dat zoveel impact heeft op mensen en bedrijven. Gewoon weg ‘bizar’.

Ik leef mee met al die mensen die hard geraakt worden door verlies, ziekte, zorgen en financiële ontwrichting. Zij verdienen alle steun en liefde die ik maar kan bedenken. Ik heb ontzag voor al die mensen die beroepshalve, of vrijwillig, hun tomeloze en doortastende hulp bieden aan anderen. Zij verdienen meer dan een groot compliment.

Oprechtheid regeert

Dit is geen tijd om elkaar te overtroeven met kennis, adviezen of oplossingen. Wie nu met zijn vingers wijst of het eigenbelang centraal zet zal dat bezuren. De komende maanden telt alleen wat we in alle oprechtheid voor elkaar doen en kunnen beteken. Doen wat in je vermogen ligt en bij je past.

Intensief contact

Op dit moment hebben mijn collega’s en ik veel telefonische contacten met retailers. Wat mij daarbij raakt is de veer- en daadkracht die zij hebben. Niemand kan zich verbeelden hoe de nabije toekomst zal verlopen. Er is grote emotionele en financiële pijn. Toch spreekt iedereen hoop en vertrouwen uit. Ze voelen zich vooral verbonden en verantwoordelijk voor het welzijn van medewerkers en klanten. Het is deze houding die mij ontroert. De moed en vindingrijkheid, die van nature bij ondernemers aanwezig is, komt nu naar boven. Alle lof en een diepe buiging voor al deze ondernemers! Zij moeten onder druk en in alle hectiek heel snel schakelen. En bovendien beslissingen nemen die veel impact hebben op groepen mensen in hun directe omgeving.

Aan de retailers in Nederland

Retailers hebben het momenteel enorm zwaar. Naast het gevaar voor de eigen gezondheid, verlies van inkomen én economische rampspoed, rust op hen nog een loodzware last. Zij zetten alles in het ongewisse en denken daarbij primair aan het welzijn van hun medewerkers en de klanten. Zoals ik vaak hoorde: “Medewerkers en klanten, die koester ik, dat is mijn kapitaal”. Ik ben trots op mijn collega’s en prijs me gelukkig dat wij van INretail deze ondernemers nu meer dan zullen helpen en ondersteunen. Aan alle retailers in Nederland: we wensen jullie veel kracht en moed. Dank voor jullie vertrouwen in mensen en ondernemen.  

 

Alle informatie rondom corona, voorbeeldbrieven en het laatste nieuws vind je op https://www.inretail.nl/special/corona/.

Delen