Geen vraag te gek
088 973 06 00

Wel degelijk essentieel

Dat schoenwinkels door de overheid tot de ‘niet-essentiële detailhandel’ gerekend worden, lijkt op het eerste gezicht logisch. Een paar pumps van vorig jaar kunnen best nog een seizoen langer mee. Daar hoef je de schoenretail niet voor open te houden. Maar het gros van de schoenenzaken biedt veel meer dan alleen modeschoenen. Wat mij betreft zijn met name schoenspeciaalzaken wel degelijk essentieel.

Lichamelijke klachten

Waarom mogen bijvoorbeeld gemakswinkels, telefoonwinkels, stomerijen en dierenwinkels wél open blijven? Alleen maar omdat een deel van hun producten en diensten als ‘essentieel’ wordt beschouwd. Is een in comfortschoeisel of kinderschoenen gespecialiseerde winkel dan niet essentieel? Wat mij betreft juist wél! Want hoe koop je precies de juiste maat en model pasvormschoen of kinderschoen, zonder de kans te lopen op zere voeten of – erger nog – een bezoek aan de fysio of podotherapeut door lichamelijke klachten?

Private shopping

Kortom, voor mensen met serieuze problemen aan het bewegingsapparaat zijn deskundig advies en goede verkoopbegeleiding cruciaal. En iedereen weet hoe belangrijk het is dat kinderen tijdens het groeiproces het juiste soort schoeisel dragen. De enige optie voor deze aanzienlijke categorie consumenten is een bezoek aan de schoenspeciaalzaak. Precies daarom maakt INretail zich hard voor private shopping en click & collect. Daarnaast blijven we natuurlijk strijden voor een fatsoenlijk percentage voor vergoeding van de voorraad.

Niet de bedoeling

Wat mij betreft krijgen gespecialiseerde schoenwinkels binnen de kortste keren de status van ‘essentieel’, in ieder geval voor wat betreft specialistische artikelsegmenten. Zo wordt bovendien voorkomen dat consumenten gedwongen worden meerdere paren schoenen online te bestellen in de hoop dat er in ieder geval één paar bij is in de juiste maat en met de juiste pasvorm. En vervolgens wordt de rest teruggestuurd met alle vervoersbewegingen van dien. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Delen