PERSBERICHT: Stemwijzer INretail voor slimme stembus keuze

20 november 2023

INretail heeft de verkiezingsprogramma’s van dertien politieke partijen geanalyseerd en omgezet naar een stemwijzer voor de retail. Het is voor ondernemers in de retailsector een snel en slim hulpinstrument om te bepalen welke partijen het goed voor hebben met ondernemers. De programma’s werden doorgelicht op tien thema’s. 

Verkiezingsbeloften politieke partijen

De verkiezingsbeloften van dertien politieke partijen werden geanalyseerd. Onder meer VVD, GroenLinks/PvdA, NSC, PVV, BBB, D66, CDA en zes andere partijen werden onder de loep genomen qua verkiezingsbeloften. Er werd dus niet teruggekeken. In totaal doen 26 partijen me aan de verkiezingen voor de nieuwe Tweede Kamer. 

Belangrijke standpunten

Gekeken werd naar plannen voor het verminderen van de enorme regeldruk die ondernemers ervaren, de (betaalbaarheid van) verduurzaming en beschikbaarstelling van financiering. Ook werd gefilterd op de voornemens om winkelcriminaliteit aan te pakken, investeringsplannen in de regio’s en een realistische aanpak van zero-emissiezones. 

Download de stemwijzer

EINDE PERSBERICHT

Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.