PERSBERICHT

PERSBERICHT: Avondklok 22.00 uur ook voor winkels positief

25 januari 2022

De coronapersconferentie betekent een volgende versoepelingsmaatregel voor de winkels. Winkels kunnen weer hun normale openingstijden hanteren en moeten ook uiterlijk om 22:00 uur sluiten.

Snel naar veilige, normale situatie

De retail wil net als iedereen graag zo snel mogelijk terug naar een veilige, maar normale situatie. Dit is een goede volgende stap op weg naar open winkels zonder beperkingen.

Lockdown compensatie nodig

Het aanpakken van de coronacrisis doen we met z’n allen, maar de retail moest daarvoor wel verplicht de winkels sluiten tijdens vier hele belangrijke weken. De rekening voor de lockdown ligt nu bijna volledig bij de winkels.

Voor de financiële consequenties van dit overheidsbeleid is een eerlijke compensatie nodig en daarvoor heeft INretail een voorstel gedaan. Uit een actuele peiling van INretail onder 850 retailers blijkt namelijk dat de meeste ondernemers geen steun krijgen op basis van de geldende criteria. Maar 13% komt in het vierde kwartaal van 2021 in aanmerking voor TVL en slechts 19% voor NOW.

Dit terwijl een 82% van de ondernemers in de lockdown periode een omzetverlies leed van 20% of hoger.

Vragen over dit persbericht?

Heb je een vraag of wil je meer informatie over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.