Persbericht

PERSBERICHT: Bedrijven slaan handen ineen voor promoten corona-basisregels

5 november 2021

Nu de Corona-besmettingen weer oplopen en de zorg wederom dreigt te bezwijken, slaan 25 ondernemersorganisaties massaal de handen ineen om hun gasten, klanten en medewerkers vanaf morgen extra te wijzen op het belang van het naleven van de basisregels. De bedrijven instrueren gasten, klanten en medewerkers middels diverse communicatiemiddelen voor extra veiligheid onder het bekende motto #samentegencorona. Daarnaast roept de detailhandel iedereen op om koopmomenten zoveel mogelijk te spreiden in de komende feestmaanden om zo grote drukte te voorkomen. Ook acties worden hier zoveel mogelijk op aangepast.   

‘Doe je het naleven van de basisregels niet voor jezelf, doe het dan voor de zorg, voor ons allemaal of simpelweg om te zorgen dat ondernemers gewoon open kunnen blijven,’ aldus de samenwerkende branches in een oproep naar het brede publiek en alle medewerkers. Bij de aan de campagne deelnemende branches werken in totaal meer dan 1 miljoen mensen en komen dagelijks miljoenen bezoekers en relaties over de vloer, die zo allemaal weer worden gewezen op het belang van de basisregels thuis en in de publieke omgeving of in winkels. 

De basisregels

Vanaf vandaag verspreiden de verenigingen – onder de hashtag #samentegencorona – posters, banners en ander materiaal onder hun leden om iedereen weer te wijzen op de basisregels:

  • Was vaak en goed je handen en nies in je elleboog
  • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen, ook als je gevaccineerd bent
  • 1,5 meter is een veilige afstand en schud geen handen 
  • Zorg voor voldoende frisse lucht
  • Draag een mondkapje waar vereist (op plekken waar een Coronatestbewijs wordt gevraagd is dit niet noodzakelijk)

‘Als we deze simpele regels naleven kunnen we het aantal besmettingen terugdringen en nieuwe beperkende maatregelen -die niemand ziet zitten- afkeren’, aldus de branches. Bovenop de basismaatregelen hanteren veel ondernemers nog steeds een scala aan aanvullende maatregelen: looproutes, schermen, hygiënische gel automaten bij de ingang, stickers, etc. Vanaf morgen wordt daar het mondkapje door de nieuwe maatregelen aan toegevoegd. 

Materiaal downloaden

Op deze site is campagnemateriaal te downloaden voor ondernemers. Ook vind je bijgevoegd verschillende voorbeelden van ander campagnemateriaal, van posters voor de autowasstraat tot posters voor in de detailhandel. 

Meer weten over de campagne? 

Kijk hier: Samen tegen corona: houd je aan de basisregels | VNO-NCW of hier: Samen tegen corona: houd je aan de basisregels | MKB-Nederland

Deelnemende (branche)organisaties: INretail, RND, Vakcentrum, Nationale Winkelraad, Dibevo, KNS, NBOV, Novaka, NSO Retail, NSV, Techniek Nederland, ADN, VBW, KBB, NPMB, SlijtersUnie, FGZ, CLC-VECTA, VVV Nederland, VVTP, BOVAG, ANKO, VAN Kansspelen, Holland Casino, VVEM, VNPF. 

Vragen over dit persbericht?

Heb je een vraag of wil je meer informatie over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.