Persbericht

PERSBERICHT: Fatsoenlijke steun keihard nodig, afhalen ook

12 januari 2021

INretail is tevreden dat het kabinet de noodkreten uit de sector serieus neemt. “Onze boodschap landt. Het is goed dat extra steun wordt aangekondigd, maar reden om te juichen is er niet zolang details ontbreken.

“De langere lockdown kost de gesloten winkels honderden miljoenen aan omzetverlies en bezorgt onverkoopbare voorraad. Het bedrag dat het kabinet voor de aanpak vrijmaakt, moet realistisch zijn en de maatregelen moeten passen bij de verschillende winkelbranches willen we levendige dorpen en steden kunnen behouden. We bieden onze kennis van de retailsector graag aan en blijven daarnaast pleiten voor groen licht voor het afhalen van bestellingen bij de winkeldeur. Dat kan absoluut veilig”.

INretail hoopt dat de details van de steunmaatregelen snel bekend worden. “Iedere dag telt. Het nieuwe seizoen staat voor de deur en de voorjaarsgoederen worden geleverd, maar kunnen niet betaald worden. De winkels puilen uit met wintergoederen en het geld ontbreekt. Het doemscenario van lege winkelstraten dreigt. De invulling van de extra steun is cruciaal voor het overleven van duizenden winkels en behoud van tienduizenden banen. In de kern gezonde ondernemingen kunnen alleen overleven als het kabinet op alle fronten doorpakt. Dan werpen we een dam op tegen de dreigende tsunami van faillissementen en duizenden ontslagen.”

Persvragen?

Heb je een vraag over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.