PERSBERICHT

PERSBERICHT: INretail waarschuwt voor winkelinbraken

21 december 2020

Koninklijke INretail ontvangt signalen over meer winkelinbraken nu winkels verplicht gesloten zijn. Vorig jaar vonden bijna 15.000 inbraken plaats in winkels en bedrijven.

De brancheorganisatie roept gemeenten en politie daarom nadrukkelijk op te zorgen voor de veiligheid van winkels en winkelstraten. “Er moet extra gecontroleerd worden, de winkelstraten zijn verlaten en de lockdown dupeert ondernemers al genoeg,” vindt INretail.

Preventieve werking

Inbrekers willen ongezien te werk gaan en daarom gaat van mensen in de winkelstraat een grote preventieve werking uit. INretail beseft dat het politieapparaat druk bezet is en ziet een oplossing door het afhalen van bestellingen bij de winkeldeur toe te staan. “Met een vooraf vastgesteld afhaaltijdstip is dit goed en veilig te organiseren en overdag kunnen politie en handhaving dan hun reguliere werk blijven doen. De extra politiecontroles moeten dan vooral in de donkere uren plaatsvinden.”

Extra rondes maken

Omdat Nederland massaal thuis zit en winkels hun deuren verplicht dicht moeten houden, lijken dieven kansen te zien. De brancheorganisatie roept op deze waarschuwing te delen, want winkels in non-food zijn door de lockdown al extreem getroffen. Nog meer ellende moeten ze er niet bij krijgen. “Winkeliers hebben veel stress. De politie en gemeentelijke handhavers moeten extra alert zijn en juist in winkelgebieden extra rondes maken, zowel ’s nachts als ook overdag.”

Extra check

INretail roept winkeliers op om waardevolle spullen uit etalages te halen en te zorgen dat de zichtbare en onzichtbare beveiliging op orde is. Verder adviseert de brancheorganisatie bezitters van beveiligingscamera’s in winkelstraten een extra check te doen zodat alles naar behoren functioneert en beelden wat langer te bewaren. Bewijsmateriaal mag niet verloren gaan, omdat overheidsdiensten vanwege de feestdagen op een andere snelheid draaien.

Persvragen?

Heb je een vraag over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.