Geen vraag te gek
088 973 06 00

PERSBERICHT: Kieshulp bij woontrends 2020

INretail organiseerde begin april in Zeist een sessie over de Woontrends in 2020. Het is onderdeel van een initiatief om retailers te ondersteunen bij hun inkooporiëntatie.

INretail vindt het belangrijk dat ondernemers geen kans onbenut laten om de juiste keuzes te maken bij de inkoop, styling en marketing en biedt met de Trendwaaier die werd gelanceerd een handig hulpmiddel om vanaf de start doordachte keuzes te maken.  

De gepresenteerde woontrends zijn samengebracht in een praktische trendwaaier. Die is juist in de beurzen- en inkoopfase heel bruikbaar als trendstijl-houvast voor het komende herfst-winterseizoen Alle deelnemers aan de trendsessie ontvingen de Trendwaaier die ook door andere geïnteresseerden te bestellen is.  

Trendwatcher Aafje Nijman schetste in haar presentatie woontrends die zijn afgeleid van allerlei grote bewegingen in onze maatschappij. Ze zijn samengebracht in vier woontrends voor 2020: inner retreat, blended cultures, street savage en flinstone chique. Elke trend is voor de woonretail praktisch vertaald naar kleuren, materialen, vormen en de toepassingen ervan.

“Woonondernemers moeten altijd nadenken over hun relevantie voor de klant. Met het onderzoek dat tot de trendwaaier leidde bieden we ondernemers inspiratie om vanuit het eigen winkelconcept in te spelen op de laatste woontrends. Om zo de consument te prikkelen en adviseren over het interieur, die droomkeuken of nieuwe badkamer.”

Delen