Geen vraag te gek
088 973 06 00

PERSBERICHT: ROC Rijn IJssel ontvangt branche-erkenning INretail

Vandaag reikt INretail in het Arnhemse Retail Leerlab van ROC Rijn IJssel een branche-erkenning uit aan twee fashion & retail-opleidingen. De brancheorganisatie geeft deze erkenning specifiek aan de opleidingen op het gebied van retail die een aantoonbare sterke samenwerking hebben met ondernemers in de regio.

De opleidingen Eerste verkoper | Verkoopspecialist fashion en Manager retail | Business & fashion krijgen de branche-erkenning.

Studenten en ondernemers verbinden
INretail prijst de duidelijke visie van de onderwijsteams op samenwerken met INretail en retailers om de opleidingen beter te laten aansluiten op de beroepspraktijk. "Rijn IJssel vervult in de regio een actieve rol in het verbinden van ondernemers aan de opleidingen, waardoor studenten goed voorbereid worden op een toekomst in de fashion & retail. Deze aanpak werkt en zorgt ervoor dat de aanslutiing tussen opleiding en werkpraktijk soepel verloopt. Bij heel veel retailers heb je dan een streepje voor," aldus bleleidsmedewerker Dorien Krassenberg van INretail.

In het Retail Leerlab van Rijn IJssel ontmoeten studenten en ondernemers uit de Arnhemse retail elkaar en voeren ze gezamenlijke projecten uit.
De jury waardeert ook de Talentday, een jaarlijks terugkerend kennismakingsevent in het Gelredome in Arnhem voor studenten en lokale bedrijven.

Samenwerking INretail en KCH
INretail ontwikkelde samen met Kenniscentrum Handel (KCH) de auditcriteria. KCH is een onafhankelijk instituut voor audit en kwaliteitsbewaking en voerde in februari 2019, in opdracht van INretail, de audits uit.

Delen