Geen vraag te gek
088 973 06 00

PERSBERICHT: Steun voor winkelondernemers

Het is geweldig goed nieuws dat banken mkb-ondernemers gaan helpen bij de corona crisis en bedrijven een half jaar uitstel verlenen op de aflossing van leningen.

INretail blijft lobby voeren voor snelle maatregelen die direct helpen voor de liquiditeitspositie van retailers.

Vanmorgen werden winkelondernemers in IJsselstein bezocht door onder meer staatssecretaris Mona Keijzer van Economische zaken, Jan Meerman, algemeen directeur van INretail en Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland. De burgemeester ontving hen om met ondernemers te praten over de impact van de corona crisis. Onder meer kledingwinkels, een bakker, bloemist en horecabedrijf werden bezocht.

Er is veel respect voor ondernemers die open blijven en met veel creativiteit blijven ondernemen. Afstand houden is daarbij een uitdaging maar ook heel belangrijk. “De situatie is extreem en iedereen snapt dat maatregelen nodig zijn. We zetten vol in op onze sociale media en hebben na 18.00 uur onze winkel open voor personal shopping. Daarnaast heb ik vouchers geïntroduceerd met een hogere bestedingswaarde van de aanschafwaarde. Daar heb ik er tientallen van verkocht via facebook. Ik ben heel trots op mijn trouwen klanten,” aldus de eigenaar van kledingzaak Toon, Niels Cornelisse. “Onze klanten weten dat we open zijn, maar tegelijk snap ik ook dat heel veel mensen thuis blijven. Daarom is het goed dat het kabinet een heel pakket met steunmaatregelen voor ondernemers heeft aangekondigd. Het is erg belangrijk dat zo snel mogelijk al die middelen ook beschikbaar komen.”

Fotobijschrift: Steun voor Niels Cornelisse met winkel Toon in IJsselstein.

Delen