PERSBERICHT

PERSBERICHT: Versoepeling regels ook goed voor winkels

7 mei 2020

INretail vindt het goed dat het kabinet in haar coronapersconferentie vandaag het perspectief voor de economie in ons land heropent. De aangekondigde stappen hebben ondernemers en consumenten nodig.

Het geeft de duidelijkheid die iedereen vroeg. Positief is de focus op wat per juni mogelijk wordt. De brancheorganisatie steunt de stappen die gezet worden.

Nodig voor de economie

Voor winkels is het goed nieuws dat er weer horecaterrassen open mogen zijn in juni en dat ook het culturele leven weer opstart. “Iedereen heeft elkaar nodig voor een goed draaiende economie. In dat kader klinkt ‘vermijd drukte’ vele malen beter dan alleen maar ‘blijf thuis’.” Het protocol verantwoord winkelen dat door de brancheorganisatie is opgesteld zorgt voor veilige koopmogelijkheden en een versie voor winkelgebieden is bijna klaar. Consumenten, ondernemers en gemeenten zijn in de 1,5 meter economie samen verantwoordelijk voor het juiste winkelgedrag en veilige winkelstraten. Ondernemers in de retail hebben hun winkelteams hierop getraind.

Moederdag

Met oog op aanstaande zondag moederdag adviseert INretail om ook slim te winkelen. Dat is buiten de drukste tijden en ook op doordeweekse dagen. Veel winkels hanteren ruimere openingstijden voor kopen op afspraak. Ook dan geldt koop gericht, lokaal en bij voorkeur alleen of met zijn tweeën. Zo blijft de economie op gang en dat zorgt voor baanbehoud.

Juist omdat maatregelen versoepeld worden, benadrukt INretail dat veiligheidsregels gevolgd moeten worden. Als maatschappij bestrijden we corona samen.

Persvragen?

Heb je een vraag over dit persbericht? Neem dan contact met mij op via ptgrotenhuis@inretail.nl of bel 06-51385669.

Contacteer de adviseur Bel ons
Paul te Grotenhuis

Paul te Grotenhuis

Pers en woordvoering

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.