Geen vraag te gek
088 973 06 00

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

Verandering van het arbeidsrecht
Wat je moet weten over de WAB
Alle info op een rijtje

Goed WAB-nieuws!

Met de vakbonden is afgesproken dat artikel 4.2 ‘Flexibel werken met bandbreedte’ wordt aangepast. De uitloopperiode van 6 maanden wordt uit de cao gehaald. En daarmee wordt de hoge WW-premie voorkomen. Dit scheelt 5% premiekosten.

De wijziging is op 6 januari jl. geregeld. Het is nu dus officieel. Wat we nog niet 100% zeker weten is of de lage WW-premie ook geldt voor de hele maand januari. Het geldt in ieder geval vanaf februari, maar wij hopen natuurlijk dat al vanaf 1 januari het lage WW-tarief geldt. Het ministerie laat er juristen naar kijken en zodra wij hier meer over weten, dan hoor je dat zo snel mogelijk.

We streven er naar om voor het verwerken van de januari-salarissen duidelijkheid te bieden, maar beseffen ook dat bij een aantal ondernemers mogelijk begin volgende week al aan de loonadministratie wordt gewerkt. We vinden het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent en daarom sturen we je deze update.
 
Mocht je hier nu vragen over hebben, dan weet je ons te vinden. Zodra wij duidelijkheid hebben sturen we je een bericht.
 Let op: denk nog wel even aan de andere WAB-acties, op deze pagina vind je hier alle info over.

Contactpersonen

WAB je moet weten

WAB je ook moet lezen