Geen vraag te gek
088 973 06 00

Tien gouden tips voor Goed Werkgeverschap

Goed werkgeverschap is winst. Maar hoe behaal je deze winst? Ondernemersservice heeft voor jou tien tips onder elkaar gezet die je gaan helpen om winst te behalen uit goed werkgeverschap

10 gouden tips 

Goed werkgeverschap is winst. Maar hoe behaal je deze winst? Ondernemersservice heeft voor jou tien tips onder elkaar gezet die je gaan helpen om winst te behalen uit goed werkgeverschap

1. Steek energie in werving en selectie van nieuwe medewerkers.

Past de kandidaat bij de organisatie, maar niet minder belangrijk, past de kandidaat in het team. Hier heb je zelf uiteraard een gevoel bij, maar leg het ook eens aan je medewerkers voor. Hiermee creëer je direct draagvlak.

2. Sta open voor nieuwe ideeën

Van medewerkers of bedenk deze met elkaar tijdens bijvoorbeeld een brainstorm. Zorg dat je medewerker ook meer betrokken raakt door hem of haar te betrekken bij keuzes die gemaakt moeten worden of neem je medewerker mee op inkoop.

3. Zorg voor voldoende uitdaging voor je medewerkers 

Denk bijvoorbeeld aan training of opleiding (mode/wonen) wat aansluit bij de wensen van de medewerker. Zorg dat je aandacht hebt voor de ontwikkeling van je medewerkers in kennis en in persoon.

4. Ga respectvol met elkaar om

Zorg voor vertrouwen tussen jou en je medewerker en tussen medewerkers onderling. Want wist je dat dit voor een bewezen betere omzet en een lager verzuimpercentage leidt?
Dit vertrouwen kun je bijvoorbeeld realiseren door:

  • Gelijke behandeling en een eerlijke beloning
  • Nakomen van gemaakte afspraken
  • Beslissingen uitleggen/toelichten

5. Voer frequent gesprekken met je medewerkers

Spreek je waardering uit en bepaal samen de doelen voor de komende periode. Met deze doelen of doelstellingen heeft je medewerker nieuwe uitdagingen waar hij mee aan de slag kan.

6. Ga zorgvuldig om met vertrouwelijke informatie 

Heeft je medewerker te maken met persoonlijke problemen? Zorg voor begeleiding en probeer je medewerker te helpen waar mogelijk.

7. Draag bij aan een gezonde levensstijl van je medewerker

Hierbij kan je denken aan oplossingen op de werkvloer maar ook buiten werktijd. Op de werkvloer is een prettige, veilige werkomgeving een oplossing die je kan realiseren door het uitvoeren van een RI&E.

8. Creëer betrokkenheid

Communiceer open en maak de medewerker verantwoordelijk. Dit kan bijvoorbeeld door medewerkers hun eigen tijd/werk te laten indelen. Maar dit kan ook door je medewerker de verantwoordelijkheid voor een project te geven. Medewerkers die werk doen waar ze achter staan presteren beter wat leidt tot minder ziekteverzuim. 

9. Wijs je medewerkers op Werkindewinkel.nl

Hier kunnen je medewerkers alles vinden over bijvoorbeeld de laatste cao, ontwikkelingen in de branche én mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling. Je hoeft je hier op deze manier als werkgever niet druk over te maken en je medewerker vindt alle nodige informatie op één platform.

10. Organiseer bedrijfsuitjes en vier successen 

Bedrijfsuitjes of het vieren van successen helpen niet alleen bij het verbeteren van de relatie tussen jou en je medewerker, maar ook tussen je medewerkers onderling! Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de modefabriek of Maison et Objet. Via INretail kun je hier vaak gratis toegangskaarten voor krijgen.
Of ga mee op stadssafari! Hiervoor kun je je samen met één of meerdere medewerkers inschrijven via de website van INretail.

Delen