Geen vraag te gek
088 973 06 00

Mag je als werkgever verplichte vrije dagen aanwijzen?

Ja, je mag als werkgever verplichte vrije dagen aanwijzen: in overleg met de OR kan je maximaal 2 collectieve vakantiedagen per jaar als verplichte collectieve vakantiedagen aanwijzen. Als je geen OR als onderneming hebt, dan dien je dit met je medewerkers af te stemmen.

Deze verplichte vrije dagen gaan in principe af van het vakantiedagensaldo van de werknemer. Raadzaam is om de collectieve vrije dagen aan te wijzen rondom Carnaval, Sinterklaasavond, Kerstavond, Oudejaarsavond of een verbouwing. Afwijkingen per vestiging en locatie zijn hierbij mogelijk (artikel 8 Vakantie cao Retail non food).

In de module voor de woondetailhandel staat bepaald dat de werkgever in overleg met zijn werknemers of de ondernemingsraad maximaal drie weken collectief verlof kan vaststellen. Werkgevers in vloerenlegbedrijven mogen hun werknemers verplichten om tussen Kerstmis en Nieuwjaar vrij te nemen, als er dan door de sluiting van bouwnijverheids- bedrijven niet gewerkt kan worden (artikel 3 Vakantiedagen).

Geen vraag te gek 

Voor meer van dit soort tips, maar ook álle andere vragen over je winkel, je personeel of het ondernemen, bel of mail je gewoon met INretail. Wij helpen je altijd verder. Geen vraag te gek! Bel naar 088 973 06 00 of mail naar info@inretail.nl

 

Delen