Geen vraag te gek
088 973 06 00

Vraag en antwoord over wijzigen van werktijden

Hoe kan ik mijn medewerkers zo flexibel mogelijk inzetten?

Als het nieuwe medewerkers betreft of medewerkers die nog in aanmerking komen voor een contractsverlenging dan adviseert INretail om een flexibele arbeidsovereenkomst aan te gaan. Voor de fashion, sport en schoenenbranche hebben de arbeidsovereenkomst met variabele werktijden. Voor de woonbranche is dit een min-maxcontract.

Fashion, Sport en schoenen 

De overeenkomst met variabele werktijden is een overeenkomst waarbij je de medewerker een aantal basisuren per week garandeert. Van deze basisuren mag je altijd +35 en -35% afwijken en dat kan sowieso 6 uur zijn. Dus bij contracten met een kleine omvang is de flexibiliteit dus nog groter. Tijdens de looptijd van de overeenkomst of gedurende de referteperiode garandeer je de medewerker wel het aantal basisuren zoals overeengekomen. Alleen kan je dan de medewerker dus flexibeler inzetten met piekmomenten. Zie voor meer informatie ook de toelichting op de modelovereenkomst.

Wonen

Met een min-max contract garandeer je de medewerker tenminste een minimum aantal uren, maar heb je daarbij de mogelijkheid om de medewerker tot het overeengekomen maximum op te roepen. De medewerker heeft dus al bij aanvang van de contracten flexibiliteit toegezegd. Maak daar dan ook volop gebruik van! Bij het geven van vaste werktijden kan je namelijk de overeengekomen flexibiliteit te niet doen.

Werktijden wijzigen

Maar wat als je medewerker nu al tijden lang op vaste momenten werkt en de klantenstroom of je piekmomenten toch op andere momenten dagen is komen te liggen? Dan is ons advies: ga het gesprek aan met de medewerker. Je mag namelijk werktijden wijzigen als je een goede reden hebt. Als je in het arbeidscontract een 'wijzigingsbeding' hebt opgenomen, dan betekent dit dat je de werktijden mag wijzigen als er sprake is van een 'zwaarwichtig bedrijfsbelang'. Dit is het geval als er zwaarwegende bedrijfseconomische, technische of organisatorische redenen zijn, die wijziging van arbeidsvoorwaarden noodzakelijk maken. Hiervoor moeten de belangen van de medewerker naar redelijkheid en billijkheid wijken. Heb je geen ‘wijzigingsbeding’ in het arbeidscontract opgenomen en wil je weten of je vanwege een ‘zwaarwichtig bedrijfsbelang’ de werktijden kunt wijzigen, neem dan contact op met Ondernemersservice.

Delen