Geen vraag te gek
088 973 06 00

5 meest gemaakte fouten bij het tekenen van een overeenkomst

Aanbieders zeggen altijd de goedkoopste te zijn maar is dit wel zo en waar moet je op letten bij een interessante aanbieding?

5 meest gemaakte fouten en tips:

  • Ga allereerst nooit telefonisch akkoord met een overeenkomst zolang je de voorwaarden nog niet hebt gelezen. Je kan dan op een later moment voor verrassingen komen te staan;
  • Teken niet zomaar omdat de deadline nadert. Het aanbod kan er heel aantrekkelijk uitzien maar als je nog geen tijd hebt gehad om de voorwaarden door te nemen is het niet verstandig om te tekenen. Probeer in dat geval om uitstel te vragen;
  • Heb je een voorstel ontvangen? Laat dit dan controleren en vergelijken door INretail. Zorg dat je dit doet voordat je ergens een handtekening onder hebt geze, want achteraf kun je vaak niets meer doen aan de voorwaarden; (Ondernemersservice krijgt vaak een belletje wat te doen als er al is getekend)
  • Staar je niet blind op de prijs. De voorwaarden zijn minstens even belangrijk. Deze kunnen immers in de toekomst voor hogere kosten zorgen. Het gaat hierbij met name ook om de kleine lettertjes. Hoe lang zit je eraan vast? Kun je gemakkelijk opzeggen? Moet je dingen zelf regelen of nemen zij alles uit handen?
  • Realiseer je dat de ‘verkopers’ getraind zijn om een handtekening te krijgen en wellicht geen nazorg bieden als er dingen mis gaan of je vragen hebt. 
Wil je geen risico lopen? Maak dan gebruik van de door INretail geselecteerde partners. Je weet dan zeker dat je qua prijs, gemak, service en voorwaarden altijd goed zit. Vind meer informatie op de ledenwinkel waar je meer informatie vindt over de partners per categorie. 
Delen