Geen vraag te gek
088 973 06 00

Dokkum op de kaart gezet

Samenwerken loont, in iedere binnenstad, in elke winkelstraat of -gebied. Elke ondernemer is uniek, maar tel die kwaliteiten eens bij elkaar op en smeed een gezamenlijk plan om van het totale winkelgebied een parel te maken! Samen krijg je meer voor elkaar en daar wordt iedereen beter van.

INretail helpt daarin graag, als lobbypartner voor alle ondernemers. Want wie groot is, krijgt en claimt aandacht, vinden we. In de campagne “Wij Knokken. Jij wint.” stellen we graag ondernemers voor, collega’s met passie en drive. Doordouwers die verder denken dan hun eigen zaak, die gewoon beginnen waar anderen afwachten.

Met goede collecties, gevoel voor gastvrijheid en een mooi pand kom je ver, maar écht succesvol ben je als klanten blijven terugkomen. Dat vraagt om local power, dat hoef je Annelies van der Meer niet uit te leggen. “Je moet leuke dingen doen om mensen te trekken. Maar er ook rekening mee houden dat het tijd kost een binnenstad op de kaart te zetten. Ondernemers willen meteen resultaat zien, maar zo werkt het niet! Een event levert niet dezelfde dag iets op, soms zelfs een slechtere omzet dan normaal.”

Even voorstellen

Annelies van der Meer heeft drie Zensa-winkels. Een in Dokkum, de anderen in Surhuisterveen en Sneek. In Dokkum is ze vijftien jaar actief in de ondernemersvereniging. Ze weet wat organiseren is, als drijvende kracht achter de jaarlijkse Dag van de Trends, een modeshow op straat, in september. Ze huurt een podium, een geluidsinstallatie en treedt zelf op als lady-speaker. Niet alleen haar collectie, maar ook die van kinderkledingwinkels, de opticien, de sportwinkel en schoenenwinkels prijst ze de hemel in. “De collectie van collega’s zelfs nog iets meer dan die van mezelf.”

Ken je omgeving en speel daarop in

Het ons-kent-ons-principe is van grote waarde voor ondernemen in een winkelgebied. Daarvoor maakt het niet uit of je in het kleine Dokkum of een grotere stad zit, vindt Annelies. “Ik ken mijn collega’s, maar ook de burgemeester en haar collega’s. De gemeente heeft me gevraagd dit jaar ook een voorjaarsshow te organiseren. Ik dacht; is dat niet wat veel, twee shows? Ik heb een andere insteek gekozen, bekende Dokkumers gevraagd als model mee te lopen. Het volledige college van B&W, maar ook de dominee en zelfs de pastoor verschenen op de catwalk!”

De grote kerstboom die jaarlijks voor het gemeentehuis wordt neergezet, werd dankzij Annelies afgelopen jaar een wensboom, net zoals Joris’ Kerstboom in Den Bosch. Dat deed ze goed, viel ook de NCRV op. Dit jaar wordt het succesvolle tv-programma zowel in Den Bosch als Dokkum opgenomen. Een paar weken eerder is het stadje het decor voor de landelijke intocht van Sinterklaas. Dan zijn de ogen gericht op de goedheiligman. Maar wie weet blijft Dokkum als aantrekkelijk winkelstadje voor een later moment ook hangen.

Delen