Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO); je kunt er niet meer onderuit als je op termijn geen klanten, medewerkers, partners en financiering wilt verliezen. Samen willen we maatschappelijk verantwoord ondernemen een kernwaarde van iedere onderneming maken. Zo kunnen we als sector van niche naar een nieuwe norm voor een duurzame toekomst gaan. Daar is een transitie voor nodig; daar helpen we je bij.

Lees hier onze visie

Alles over de Stichting UPV Textiel

De waardeketen moet eerlijker, meer verantwoord, transparanter en is gebonden aan strenge Europese wetgeving die daarop sturen. Eén van de meest impactvolle wetten is de Uitgebreide Productenverantwoordelijkheid (UPV) die op ons afkomt. Met deze wet worden producenten/importeurs verantwoordelijk voor afvalfase van het product.

Wij hebben, samen met Modint, een producentenorganisatie opgericht om als collectief te kunnen voldoen aan regelgeving en ondernemers hierin te ontzorgen.

Lees alles over de Stichting UPV Textiel

Registreer je nu gratis!

Wil je mee doen met ons collectief Stichting UPV Textiel? Registreer je onderneming dan zo snel mogelijk! Zo kunnen we je tijdig informeren over de volgende stappen die nodig zijn om deel te kunnen nemen. Registreren is zo gedaan: je hoeft alleen je naam, adres en woonplaats met ons te delen.

Je winkel verduurzamen; wie is verantwoordelijk?

Naast een duurzamere collectie en tweedehands producten kun je ook je winkel verduurzamen. Maar wie is er verantwoordelijk voor de verduurzaming van je gehuurde winkelpand? Jij als huurder of je verhuurder? Helaas is het antwoord niet zo simpel.

Lees meer over het verduurzamen van je winkel

Duurzamere logistiek; dat doe je zo!

Als het gaat over maatschappelijk verantwoord ondernemen in transport, dan gaat het vaak over groene logistiek. Dat wil zeggen: logistiek gericht op het besparen van kilometers, brandstof en vermindering van uitstoot van roet, fijnstof en CO².

INretail Logistiek helpt jou inzicht te krijgen in je CO₂ footprint en ondersteunt je bij het verminderen van de CO₂-uitstoot van logistieke activiteiten.

Lees meer over het verduurzamen van je logistiek