Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO); je kunt er niet meer onderuit als je op termijn geen klanten, medewerkers, partners en financiering wilt verliezen. Samen willen we maatschappelijk verantwoord ondernemen een kernwaarde van iedere onderneming maken. Zo kunnen we als sector van niche naar een nieuwe norm voor een duurzame toekomst gaan. Daar is een transitie voor nodig; daar helpen we je bij.

Lees hier onze visie

We werken samen aan

  • Een verantwoorde waardeketen
  • Energiezuinige winkelgebieden
  • Verduurzaming van logistiek

Hier kun jij aan werken

Ga aan de slag met onze MVO roadmap

Alle regelgeving en tools voor jou op een rij

MVO verschuift razendsnel van niche naar norm. De consument koopt steeds bewuster en er komt meer en meer duurzame wet- en regelgeving op de Retail af.

In onze MVO kennisbank hebben we speciaal voor leden alle wet- en regelgeving op het gebied van MVO voor je op een rijtje gezet; van de eisen voor je bedrijfspand verduurzamen tot de uitgebreide producenten verantwoordelijkheid. Met duurzaamheidsadvies helpen we je hierin graag op weg – of ga direct ‘Aan de slag’ met onze praktische tips en tools voor op de winkelvloer.

Naar de MVO kennisbank

MVO… waar begin je mee?

MVO klinkt misschien als een ver-van-je-bedshow, maar dat is het niet. Want als we klein beginnen, valt er van alles te winnen. Het gaat er niet om waar je mee aan de slag gaat, maar dát je aan de slag gaat. Voor jezelf, voor jouw winkel en voor de volgende generatie.

Op deze pagina helpen we je op weg met kleine en grote stappen die je vandaag al kan zetten, voorbeelden van andere ondernemers en vele tips en tricks. Welke stap zet jij?

INretail Duurzaamheidsadvies

Op het gebied van duurzaamheid komt er een hoop wet- en regelgeving op de retail af. We begrijpen goed dat je als ondernemer soms door de bomen het bos niet meer ziet. Want, waar moet je allemaal precies aan voldoen? Waar begin je mee en hoe zet je de juiste stappen om jouw product en keten écht duurzamer te maken? Onze adviseurs, met uitgebreide ervaring in de retail, compliance en verduurzaming, bieden je praktisch, concreet en persoonlijk advies.

Bekijk wat wij voor jou kunnen betekenen

– Benieuwd welke stappen andere ondernemers al hebben gezet? Laat je inspireren! –

Op weg naar een circulaire textielketen

De waardeketen moet eerlijker, transparanter en is gebonden aan strenge Europese wetgeving die daarop stuurt. Eén van de meest impactvolle wetten is de Uitgebreide Producentenverantwoordelijkheid (UPV) Textiel die op 1 juli 2023 is ingegaan. Producenten en importeurs van kleding en huishoudtextiel zijn hiermee wettelijk verantwoordelijk voor de inzameling, verwerking, recycling en het hergebruik van de producten die ze in Nederland in de handel brengen.

Daar zijn ambitieuze doelstellingen aan gekoppeld die individueel enorm kostbaar en complex zijn om te organiseren. INretail en Modint hebben daarom gezamenlijk producentenorganisatie Stichting UPV Textiel opgericht om als collectief te kunnen voldoen aan de regelgeving en ondernemers hierin te ontzorgen.

Lees alles over Stichting UPV Textiel