Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO); je kunt er niet meer onderuit als je op termijn geen klanten, medewerkers, partners en financiering wilt verliezen. Samen willen we maatschappelijk verantwoord ondernemen een kernwaarde van iedere onderneming maken. Zo kunnen we als sector van niche naar een nieuwe norm voor een duurzame toekomst gaan. Daar is een transitie voor nodig; daar helpen we je bij.

Lees hier onze visie

Alles over Stichting UPV Textiel

De waardeketen moet eerlijker, meer verantwoord, transparanter en is gebonden aan strenge Europese wetgeving die daarop sturen. Eén van de meest impactvolle wetten is de Uitgebreide Productenverantwoordelijkheid (UPV) die op 1 juli is ingegaan. Met deze wet worden producenten/importeurs verantwoordelijk voor de afvalfase van de kleding en textiel die ze in ons land in de handel brengen.

Wij hebben, samen met Modint, een producentenorganisatie opgericht om als collectief te kunnen voldoen aan de regelgeving en ondernemers hierin te ontzorgen.

Lees alles over de Stichting UPV Textiel

Doe mee, registreer hier!

Al ruim 500 kledingmerken, goed voor ruim 60% van de totale markt, zijn aangesloten bij Stichting UPV Textiel. Door de handen ineen te slaan, maken we samen de sector duurzamer. Wil jij ook deelnemen aan het collectief en zo via een gezamenlijke aanpak voldoen aan de UPV-verplichtingen? Registreer je onderneming dan zo snel mogelijk.

Energie besparen, natuurlijk!

We willen dat het aangenaam winkelen is in onze winkels. In de zomermaanden houden we het dan ook koel met airco’s en klimaatsystemen. En die verbruiken veel energie. Wil je niet te veel betalen en toch een prettige omgeving voor je klanten creëren? Dat kan!

Lees onze tips voor energiebesparing in je winkel

Duurzamere logistiek; dat doe je zo!

Als het gaat over maatschappelijk verantwoord ondernemen in transport, dan gaat het vaak over groene logistiek. Dat wil zeggen: logistiek gericht op het besparen van kilometers, brandstof en vermindering van uitstoot van roet, fijnstof en CO².

INretail Logistiek helpt jou inzicht te krijgen in je CO₂ footprint en ondersteunt je bij het verminderen van de CO₂-uitstoot van logistieke activiteiten.

Lees meer over het verduurzamen van je logistiek