INretail Ontwikkelprogramma

Purpose, Focus, Action!

Verandering is noodzakelijk, maar niet altijd makkelijk. Om relevant te blijven, vandaag én morgen, moet je een fundamenteel andere kijk op je klanten hebben. En vanuit de klant bepalen op welke manier je als retailer waarde kunt creëren.

Wij willen jou als retailer helpen bij deze ontwikkeling, om samen te streven naar toekomstbestendige businessmodellen. Daarom introduceren wij met veel trots het INretail Ontwikkelprogramma!

Hoe toekomstbestendig is jouw onderneming?

Doe de test!

Na het invullen van de test ontvang je een rapport met daarin een passend advies om je onderneming (nog) succesvoller en toekomstbestendiger te maken. En bevelen we modules uit het ontwikkelprogramma aan die mogelijk voor jouw onderneming interessant zijn om te volgen.

INretail Ontwikkelprogramma

Waarom kiezen voor het INretail Ontwikkelprogramma?

Het INretail Ontwikkelprogramma is een programma dat bestaat uit een reeks (losse) modules, die een perfecte mix bieden van theoretische kennis, praktische toepassing en peer learning. Je krijgt inzichten van toonaangevende sprekers en leert van de besten in het vak.

Ons doel is dat je groeit als professional, maar ook voorbereid bent en de tools en ‘know how’ hebt om te kunnen anticiperen op de snel evoluerende retailsector.

 

 

Tijdens het ontwikkelprogramma:

  • Stel je een purpose en uiteindelijk een volledig businessplan met duidelijke KPI’s op voor je organisatie.
  • Ga je op locatiebezoek en krijg je opdrachten die direct bijdragen aan de verbetering van jouw businessmodel.
  • Ontvang je een digitaal naslagwerk met alle behandelde onderwerpen.
  • Kun je het flexibele programma aanpassen naar behoefte.
Interesse om deel te nemen?

Investering

We willen graag zoveel mogelijk ondernemers gebruik laten maken van dit programma. Dat kunnen we realiseren door middel van aangevraagde subsidies. Daarom kunnen we jouw investering laag houden.

  • De waarde van het hele ontwikkelprogramma is € 3.000,- en kunnen we je aanbieden voor 500,- (inclusief alle modules) als je je dit jaar nog inschrijft. De waarde per module is € 250,- en kunnen we aanbieden voor € 50,- (per module) als je je dit jaar nog inschrijft. Deze prijzen zijn exclusief voor leden van INretail.
  • Ook niet-leden van INretail zijn van harte welkom, voor hen geldt een investering van € 99,- (waarde € 250,-) per module, of € 999,- (waarde € 3.000,-) voor het gehele traject.

 

Modules

Benieuwd naar de verschillende modules? We hebben ze hieronder in willekeurige volgorde op een rijtje gezet:

Tijdsgeest 

In de module ‘tijdsgeest’ duiken we dieper in op het begrijpen en navigeren van de veranderende tijdsgeest en trends. We verkennen hoe maatschappelijke, culturele en technologische ontwikkelingen van invloed zijn op consumentengedrag en de manier waarop bedrijven opereren.

Purpose

In de module ‘purpose’  leer je de relevantie van een goede purpose en hoe een visie met een maatschappelijk doel verder gaat dan winst. Dit doen we via een hoorcollege, winkelbezoeken, en een online workshop om je eigen purpose te ontwikkelen en presenteren.

Klantreis

 In de module ‘klantreis’ leer je hoe je zelf aan de slag kunt gaan om de klantreis van jouw klanten in kaart te brengen. Theorie, bedrijfsbezoeken en praktische tools helpen je de klantreis van jouw klanten te analyseren. 

Productaanbod

In de module ‘productaanbod’ onderzoek je nieuwe kansen buiten je huidige productaanbod en bepaal je de toegevoegde waarde daarvan. We bespreken onderzoeksmethoden, experimenten en richten ons op nieuwe doelgroepen. 

Samenwerken

In de module ‘Samenwerken’ verken je de mogelijkheden van samenwerking met andere retailers of ondernemers uit verschillende branches om een onderscheidende propositie te ontwikkelen. Een ‘retail safari’ laat je kennis maken met praktijkvoorbeelden.

Klant naar mensrelatie 

In de module ‘van klant naar mensrelatie’ leer je hoe je de klantbenadering naar een mensgerichte aanpak verandert. Onderzoeken en workshops zoals ‘zien en gezien worden’ helpen je om dit voor elkaar te krijgen. Daarnaast delen we succesverhalen van andere ondernemers. 

Arbeidsmarkt 

In de module ‘arbeidsmarkt’ ontdek je wie de medewerkers van de toekomst zijn en welke verwachtingen zij hebben. Gastsprekers, best practices en onderzoeken helpen je een goede werkgever te zijn.  

Duurzaam ondernemen 

In de module ‘duurzaam ondernemen’ behandelen we hoe duurzaamheid kan bijdragen aan het aantrekken en behouden van klanten.  We bezoeken ondernemers die duurzaamheid in hun strategie hebben opgenomen en we bekijken hoe jij dit ook in jouw organisatie kunt toepassen. 

Efficiënter werken 

In de module ‘efficiënter werken’ leer je welke technologieën bijdragen aan een verhoogde efficiënte en omzet. In een college behandelen we verschillende soorten technologie en de toepasbaarheid. Bedrijfsbezoeken geven inzicht in de toepassing in de praktijk.  

Financiële modellen 

In de module ‘financiële businessmodellen’ ontwikkel je een toekomstgericht financieel businessplan. Je krijgt inzicht in de bedrijfsvoering, samenwerking, groeipotentieel, risico’s en onzekerheden. Best practices en gastsprekers komen aan bod.

Canvas businessmodel 

In de module ‘Canvas businessmodel’ leer je hoe het model kan helpen om inzichtelijk te maken hoe je als bedrijf waarde creëert, levert en dit vastlegt. Je moet flexibel in blijven spelen op de veranderende klantvraag. We behandelen de theorie en bezoeken een bedrijf met een goed ontwikkeld canvasmodel.  

A en B klanten 

In de module ‘a en b klanten’ leggen we uit hoe je je meeste belangrijke klanten begrijpt en leer je te voorspellen welke klanten de meeste waarde generen in de toekomst. Gastsprekers delen hun aanpak en ervaringen om duurzame groei en winstgevendheid te realiseren. 

Na elke module ga je zelfstandig aan de slag met wat je hebt geleerd, bij voorkeur samen met een collega of partner. We ondersteunen deze module met een werkboek, een podcast, een communityplatform en eventueel met mentoren. 

 

Ik heb interesse om deel te nemen

Hebben we je overtuigd om de volgende stap te zetten? We horen graag in welke module(s) je geïnteresseerd bent. Meld je nu vrijblijvend aan voor het INretail Ontwikkelprogramma, dan houden we je op de hoogte! Let op: dit is nog geen definitieve inschrijving, deze volgt later.

Ik heb interesse in: