Schoenen

De schoenenbranche is altijd in beweging en er liggen kansen voor jou als schoenenondernemer. Waar zie jij mogelijkheden? Zet je in op de digitale winkel(straat), investeer je in duurzaamheid in je winkel of heb je mooie plannen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen? Wij helpen je in ieder geval graag.

Nieuw Perspectief

Wanneer je aanwezig was bij het INretail ledenevent Nieuw Perspectief, kon je er niet omheen; deze editie was volledig gewijd aan toekomstbestendige businessmodellen. Door dit thema centraal te stellen, willen we je helpen om opnieuw naar je huidige businessmodel te kijken. Want, de boodschap is glashelder: verandering is noodzakelijk!

Meer informatie

Nationale Marktmonitor

Meedoen aan de Schoenmonitor betekent: elke maand inzicht in hoe jouw omzet, afzet en brutowinst zich ontwikkelen vergeleken met collega’s uit dezelfde branche. Een unieke kans om snel en eenvoudig marktcijfers te krijgen, zodat jij effectiever kan acteren op ontwikkelingen in de markt.

Meer over de monitor

Rendement

Op weg naar een beter rendement. Lees hier waarom het belangrijk is om je ambities voor je onderneming goed op een rij te hebben.
Lees het artikel

Nieuwsbrief gemist?

Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de schoenenbranche. Van nieuwe regelingen en onze lobbystandpunten tot inspiratie. Ontvang je nog geen nieuwsbrief, maar wil je wel op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je hier in
Sport

Besparen • Vaste lasten

Lid zijn van INretail betekent ook voordeel op diverse producten en diensten. Want met onze achterban van ruim 13.000 winkels kunnen we voor jou mooie prijsafspraken maken. Bijvoorbeeld op je vaste lasten. Die heb je toch, wel zo fijn als je daarop kan besparen.

Lees meer
De INretail monitoren

Data en cijfers

Zoek je harde cijfers over jouw branche, of dit nu gaat om omzetkengetallen, bedrijfskosten, bestedingen of bijvoorbeeld marktaandelen, neem dan een kijkje in het Retail Data Dashboard.

Duik in het dashboard
Voordeel

MVO-kennisbank

De consument koopt steeds bewuster en er komt meer en meer duurzame wet- en regelgeving op de Retail af. Waar begin je mee en hoe zet je de juiste stappen om jouw product en keten écht duurzamer te maken? Wij hebben speciaal voor leden alle regelgeving op het gebied van MVO voor je op een rijtje gezet.

Bekijk de kennisbank
Branchevisie

Branchevisie Mode & Schoenen 2024

Rendement staat met stip op 1

Terugkijkend naar 2023 constateren we dat we in onze sector te maken hebben gehad met een stroef jaar. Weliswaar steeg de omzet gemiddeld licht, deze groei is volledig toe te wijzen aan de gestegen verkoopprijzen. Behalve dat we met verkoop-volumedalingen te maken kregen, werden retailers geconfronteerd met veel hogere kosten. Ondernemers raken er steeds meer van overtuigd dat ze hun bedrijf moeten transformeren naar een nieuw businessmodel en daarmee naar een nieuw verdienmodel. Dat dit hard nodig is blijkt uit het feit dat het rendement bij het huidige bedrijfsbeleid zwaar onder druk staat. Het is nu tijd om deze stap te zetten!

Branchevisie Mode & Schoenen 2024
Susan Krau

Susan Krau

Branchecoördinator Mode & Schoenen