Mode

De modebranche is een dynamische en inspirerende branche die altijd in beweging is. Maar hoe stuur óf ontwikkel jij je hierin? Welke keuzes durf jij te maken om jouw klant aan te blijven spreken en relevant te zijn?

Digitalisatie, klantenbinding, duurzaamheid, liquiditeit en jouw medewerkers zijn belangrijker dan ooit tevoren. Op deze pagina vind je alle nieuwe ontwikkelingen binnen de branche, tools om aan je onderneming te werken, actuele marktcijfers en uiteraard helpen we je besparen in de kosten die je als ondernemer zijnde maakt.

Nieuw Perspectief

Wanneer je aanwezig was bij het INretail ledenevent Nieuw Perspectief, kon je er niet omheen; deze editie was volledig gewijd aan toekomstbestendige businessmodellen. Door dit thema centraal te stellen, willen we je helpen om opnieuw naar je huidige businessmodel te kijken. Want, de boodschap is glashelder: verandering is noodzakelijk!

Meer informatie

Nationale Markt Monitor

Betrouwbare cijfers van en voor de hele fashionbranche. Met eigen dashboard om jouw cijfers te vergelijken met branchegenoten. Doe gratis mee!
Meer informatie

Rendement

Op weg naar een beter rendement. Lees hier waarom het belangrijk is om je ambities voor je onderneming goed op een rij te hebben.
Lees het artikel

Samen online sterk

Verkoop via online en social media flink wordt ingezet. We hebben een hoop goede voorbeelden, tips en praktische hulp hierover voor je verzameld, doe er je voordeel mee.
Naar de SOS!
Branchevisie

Branchevisie Mode & Schoenen 2024

Rendement staat met stip op 1

Terugkijkend naar 2023 constateren we dat we in onze sector te maken hebben gehad met een stroef jaar. Weliswaar steeg de omzet gemiddeld licht, deze groei is volledig toe te wijzen aan de gestegen verkoopprijzen. Behalve dat we met verkoop-volumedalingen te maken kregen, werden retailers geconfronteerd met veel hogere kosten. Ondernemers raken er steeds meer van overtuigd dat ze hun bedrijf moeten transformeren naar een nieuw businessmodel en daarmee naar een nieuw verdienmodel. Dat dit hard nodig is blijkt uit het feit dat het rendement bij het huidige bedrijfsbeleid zwaar onder druk staat. Het is nu tijd om deze stap te zetten!

Branchevisie Mode & Schoenen 2024

Handige links

Loontabellen

Op deze pagina vind je de meest recente loontabellen.

Naar de loontabellen

Top team en blije klanten

Wist je dat mensen die zich gelukkig voelen op hun werk beter presteren? Ze zijn creatiever, gastvrijer voor hun klanten, verkopen meer en werken met meer plezier samen. Met het Open je Blik-spel en het 1-stappen-teambuiling-schrift werk je op een leuke manier aan je team.
Lees meer

Klantrapportage

Klantinzicht is onmisbaar voor de groei van je onderneming. Want als je goed week wie je klant is kan je erop anticiperen. Vraag nu gratis een klantrapportage aan voor inzicht in de kenmerken, interesses en gedragingen van alle huishoudens binnen het verzorgingsgebied van jouw winkel. ​

Vraag hem aan

Adviestool

Met de INretail adviestool kan je makkelijk juridische documenten opstellen die nodig zijn voor jouw bedrijfsvoering.

Naar de tool

Minder gedoe. Meer besparen.

INretail Verzekert

Maatwerkoplossingen precies afgestemd op jouw situatie.
Lees meer

INretail Energie

Via INretail Energie krijg je energie tegen inkoopprijs. Dat betekent dat er geen energiemaatschappij (extra) winst maakt op de verkochte energie.

Lees meer

Payone

Wil je besparen op de kosten van creditcard-transacties? Als INretail-lid profiteer je van aantrekkelijke tarieven bij onze vaste partner Payone.
Lees meer

Afvalverwerking

Afval scheiden is tegenwoordig van groot belang. INretail is de samenwerking aangegaan met specialisten op het gebied van duurzame en betrouwbare afvalverwerking. Door collectieve inkoop bespaar je als ondernemer tot wel 50% op je afvalnota.
Lees meer
Susan Krau

Susan Krau

Branchecoördinator Mode & Schoenen